Buszok Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 Witam, oto moje dzisiejsze trafienie, ta w środku to moja pierwsza z orzełkiem. łuski znajdowały się w niewielkiej odległości od siebie. Prosiłbym o identyfikacje wszystkich trzech.Pozdrawiam
predi888 Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 Wszystkie 3 mauserki w tym jeden Polski .Pierwsza od lewej Z- Zbrojovka Brno a.s., závod Povážská Bystrica, Slovensko Pierwsza od prawej P154- Polte Armaturen u. Maschinenfabriken A.G., Werk Grüneberg Numery to daty produkcji *S- łuska z mosiądzu 72 (72% miedzi i 28% cynku)
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 no to została tylko środkowa:Państwowe Wytwórnie Uzbrojenia, Fabryka Amunicji nr 1, Skarżysko-Kamiennadostawca metalu Dz - Walcownia Metali, Dziedzice67 - mosiądz o składzie 67% miedzi i 33% cynkui rok wykonania
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 I jeszcze jedno - ta ze Zbrojovki ma V - miesiąc produkcji
Buszok Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 Dzięki za sprawną identyfikację. P.S.Łuseczki znalezione na Kielecczyźnie.Pozdrawiam
Pytanie
Buszok
Witam, oto moje dzisiejsze trafienie, ta w środku to moja pierwsza z orzełkiem. łuski znajdowały się w niewielkiej odległości od siebie. Prosiłbym o identyfikacje wszystkich trzech.Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.