Dorek88 Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Witam czy mógłby mi ktoś doradzić jak mam zakonserwować te rzeczy żeby pozostały już w takim stanie. Stan i tak nie jest zadowalający ale zależy mi na tym ponieważ sam je znalazłem . Dziękuje za odpowiedź PozdrawiamPs. Admin Prosił bym o usunięcia poprzedniego postu . Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Prawdopodobnie oliwka byłaby najlepsza - da się oczyścić nieco bez niszczenia patyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Coś mi myślenie wolno dzisiaj działa. Tak się jeszcze zastanawiam, czy jak bardzo ci zależy, to nie zastosować paraloidu. Ale to zależy ile chcesz zainwestować. Można ewentualnie parafiną (ciekłą) rozpuszczoną w benzynie.W żadnym przypadku nie stosuj lakierów nitro, akrylowych itp., bo efekt będzie opłakany - niemiłosierny i oślepiający połysk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 oliwka i tyle po co więcej kombinować nie potrzebnie chociaż w warunkach pokojowych to i bez nic im się złego dziać nie powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Jak napisałem - też uważam, że oliwka wystarczy. Dalsze opcje kosztowne, ale kolega napisał, że mu bardzo zależy, dlatego podałem też takie opcje, żeby się za lakiery nie wziął :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorek88 Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Dziękuje Bardzo za Rady . Dziś jeszcze zrobię im kąpiel w oliwie i niech się mocza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorek88 Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Viator01 powiem szczerze że miałem zamiar je pokierować . Ale dobrze że nie zdarzylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorek88 Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 No i już w oliwie niech polerza ze 3 dni i zobaczymy :-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Wieńca to nie masz po co raczej moczyć, jemu nic nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorek88 Napisano 16 Listopad 2013 Autor Share Napisano 16 Listopad 2013 Dziękuje Bardzo Za Rady . Temat możemy Uważać za zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.