matt15 Napisano 10 Listopad 2013 Autor Napisano 10 Listopad 2013 Witam Wszystkich,Mam do zrealizowania temat wypracowania jak w temacie i poszukuję informacji przemawiających za tym lub będących przeciwko.Sam również próbuję to zrealizować,lecz na razie się nie udaje.Liczyłbym na waszą wiedzę i pomoc.Z góry dziękuję :)
Stick Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Z zadaniem domowym z matematyki też Ci pomóc? :)
Swiety82 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Mój ulubiony cytat niejakiego W.S. :Twórcy materializmu dialektycznego uważali, że socjalizm to kontrola. Mieli rację. W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli, uzyskuje tak wielka władzę, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście. Socjalizm to władza mniejszości, to władza tych, którzy pilnują wspólnego kotła. Każda sprawiedliwość społeczna rodzi władzę tych, którzy tę sprawiedliwość urzeczywistniają. Sprawiedliwość to kategoria subiektywna. Ci, którzy pilnują kotła arbitralnie ustalają, co to jest sprawiedliwość. Tych przy kotle też trzeba kontrolować. I co jakiś czas segregować seriami z automatu..."Możesz zamieścić w wypracowaniu:)
odkrywca72 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Może nie kiedy wprowadzono a kiedy sie skończy?
Boer Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Ja to bym podywagował kiedy u nas zacznie być normalnie, a Rosję z jej problemami zostawił Rosjanom.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.