predi888 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 Trafiłem dzisiaj na taką rurkę z aluminiowym pierścieniem .Uderzyłem o łopatę żeby rdzy trochę odbić a to się praktycznie rozsypało . W środku są zwinięte jakieś papiery po rusku w stanie tragicznym . Da się je jakiś uratować ?Średnica pierścienia około 3cm .
predi888 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 Trafiłem dzisiaj na taką rurkę z aluminiowym pierścieniem .Uderzyłem o łopatę żeby rdzy trochę odbić a to się praktycznie rozsypało . W środku są zwinięte jakieś papiery po rusku w stanie tragicznym . Da się je jakiś uratować ?Średnica pierścienia około 3cm .
Nadwojciech Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Zwłoki pocisku agitacyjnego.Wystrzeliwany z granatnika nasadkowego.Poszukaj pod hasłem gewehrgranatgerät".
Hebda Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Papiery bym wrzucił do miski z wodą i próbował rozwijać na mokro.
predi888 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 Hebda -tyle że papier jest wciąż sklejony z resztkami tego pocisku .
predi888 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 bjar,widać na zdjęciach .Papier jest bardzo kruchy .
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Niestety nie sądzę byś uratował papier w tym stanie...
Pytanie
predi888
Trafiłem dzisiaj na taką rurkę z aluminiowym pierścieniem .Uderzyłem o łopatę żeby rdzy trochę odbić a to się praktycznie rozsypało . W środku są zwinięte jakieś papiery po rusku w stanie tragicznym .
Da się je jakiś uratować ?
Średnica pierścienia około 3cm .
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.