Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcie uszkodzonego Łosia

Owczar

Pytanie

Napisano

Witam,
jestem nowy na forum i nie za bardzo wiedziałem gdzie zamieścić ten temat. Jeśli źle to uczyniłem to przepraszam.

Zacznę od tego, że ostatnio w zbiorach mojej wiekowej cioci znalazłem takową fotografię. Niestety nie potrafi ona powiedzieć kto znajduje się na zdjęciu (zapewne ktoś z rodziny), ani gdzie zostało wykonane.

Poza tym, że na pierwszym planie widzimy Łosia" nie posiadam żadnej wiedzy na temat tego zdjęcia. Dlatego tutaj zwracam się do Was. Zdaję sobie sprawę, że określenie miejsca, gdzie zdjęcie zostało wykonane, tylko na podstawie takiego zdjęcia graniczy z cudem, ale liczę, że znajdzie się ktoś kto może cokolwiek powiedzieć na ten temat.
Chciałbym bowiem jakoś zidentyfikować te osoby na pierwszym planie.

Z góry dzięki za wszelką odpowiedź.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
jestem nowy na forum i nie za bardzo wiedziałem gdzie zamieścić ten temat. Jeśli źle to uczyniłem to przepraszam.

Zacznę od tego, że ostatnio w zbiorach mojej wiekowej cioci znalazłem takową fotografię. Niestety nie potrafi ona powiedzieć kto znajduje się na zdjęciu (zapewne ktoś z rodziny), ani gdzie zostało wykonane.

Poza tym, że na pierwszym planie widzimy Łosia" nie posiadam żadnej wiedzy na temat tego zdjęcia. Dlatego tutaj zwracam się do Was. Zdaję sobie sprawę, że określenie miejsca, gdzie zdjęcie zostało wykonane, tylko na podstawie takiego zdjęcia graniczy z cudem, ale liczę, że znajdzie się ktoś kto może cokolwiek powiedzieć na ten temat.
Chciałbym bowiem jakoś zidentyfikować te osoby na pierwszym planie.

Z góry dzięki za wszelką odpowiedź.

Napisano
Łoś wygląda na zniszczonego na ziemi, wydaje się ze stoi na własnym podwoziu a lądowanie w takim stanie raczej nie było możliwe. Para łosi została zniszczona podczas bombardowania fabryki w Mielcu, zdjęcia jednego są znane nie wiem jak wyglądał ten drugi
Napisano
Zgadza się, potem oba łosie zostały zepchnięte do lejów po bombach i zabetonowane.Zapewne do dziś tam leżą, jednak wydaje mi się nieprawdopodobny ten Mielec ze względu na liczbę widocznych samolotów...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie