Skocz do zawartości

Gdynia - znajdź srebrną monetę z X wieku

Wioskowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Życie jest zabawą. Bawmy się więc. Właśnie ukryłem na terenie Gdyni srebrną, pięknie zachowaną oryginalną monetę z X wieku. Nie jest to niestety denar Chrobrego, ale bądź co bądź oryginalne, ładne srebro. Nie potrzeba żadnego sprzętu oprócz GŁOWY (to sprzęt dla poszukiwacza najważniejszy), nóg i ręki. Poniżej są precyzyjne wskazówki, gdzie ona jest. Nie ma w tej zabawie żadnego oszustwa ani haczyka. Ot, po prostu zabawa. Gdy ją znajdziesz, pochwal się na tym forum, żeby inni nie szukali na próżno - zrób to, bądź uczciwy.
Zagadka jest banalnie prosta:
-----------------------------
Stary Augustyn śpi na dachu Gdyni. Ja nie wiem, skąd tu przybyli,
Lecz znajdziesz przy nim wielu bez imion, co jedną rodziną byli.
Od Augustyna do Wielkiej Dziury i dalej kroków dwanaście.
Sięgnij pod kamień, weź na pamiątkę to, co ukryłem tam właśnie.
Gdy to odnajdziesz, chwal się, bacz jeno, by tego miejsca nie zdradzać.
Bo jeśli zdradzisz, gwar licznych gości może rodzinie przeszkadzać.

Wioskowy
  • 3 weeks later...
Napisano
Dzisiaj o 15:20 sprawdzona para eks-eksploratorów w składzie Beaviso & Paulaner(ka) wspólnymi siłami podjęła artefakt. Dobra zabawa dla takich emerytów, hehe. Potem napiszę słowo więcej i fotkę puszczę, a teraz wracam sztejki smażyć :)

Oczywiście docelowo zabawa będzie kontynuowana za jakiś czas, niekoniecznie w Trójmieście ;)

M.
Napisano
Monetka w domu, a ja w robocie wyjazdowej, więc na zdjęcie trzeba poczekać do piątku. Nawet nie zdążyłem jej obfocić. Dziwna ta monetka, bardzo gruba. Starannie zalaminowana :) Za jakiś czas będzie znów do znalezienia, ale w innym powiecie.

M.
Napisano
P.S. @Wioskowy, małe kroczki stawiasz ;) Było ich 9, nie 12. I muszę przyznać, że gdyby nie moja lepsza eksploratorska połowa (która ma zawsze więcej szczęścia ode mnie w te klocki), to sam raczej przeoczyłbym ten kamień" (bo szukałem większych). To nie pierwszy raz, gdy ja wynajduję miejsce, a ona fant. To się nazywa praca zespołowa :)

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie