KamilŚwieżak Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 Dziś w czasie poszukiwań natknąłem się na taką zabawkę, myślałem, że to tellermine ale raczej tak nie jest więc może ktoś pomoże w identyfikacji.
predi888 Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 A ja bym powiedział że to to sam . Zauważ że twój znajdek na pierwszym zdjęciu ma u góry taki mały dekielek. Ten z podanego wątku też ma taki( a raczej otwór po nim ) . Brakuje tylko ścianek bocznych .
KamilŚwieżak Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 Dziś w czasie poszukiwań natknąłem się na taką zabawkę, myślałem, że to tellermine ale raczej tak nie jest więc może ktoś pomoże w identyfikacji.
KamilŚwieżak Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 Fant został w ziemi dlatego nie mam wymiarów.
KamilŚwieżak Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 spód jakby wklęsły i taka nakrętka mosiężna na środku, przypuszczam, że to zapał.
KamilŚwieżak Napisano 28 Październik 2013 Autor Napisano 28 Październik 2013 może i tak, brak ścianek mnie zmylił. Komu nie pokazuje zdjęć to pierwszy raz się z takim czymś spotyka.
ireksebastian Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Ja bym nie dotykał czasami były ustawiane na nieusuwalność: bum....!!!
didi Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 Znalazłem na jednym z rosyjskojęzycznych forów informację że jest to rumuńska uniwersalna mina NR-5. Co prawda więcej nic na ten temat nie znalazłem ale punkt zaczepienia jest. Gdyby ktoś był zarejestrowany to polecam http://trizna.ru/forum/viewtopic.php?f=34&t=51413
steell Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Już kiedyś było w ID coś podobnego, niestety nie rozstrzygnięto co to takiegohttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=528307
Pytanie
KamilŚwieżak
Dziś w czasie poszukiwań natknąłem się na taką zabawkę, myślałem, że to tellermine ale raczej tak nie jest więc może ktoś pomoże w identyfikacji.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.