Jablo666 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Witam wykopałem skrzynkę na łuski 8cm M5 Austro-Węgry, ale to mniej istotne, jako tak jest w dobrym stanie, ale nie wiem co z nią dalej robić,więc proszę o pomoc jak ją zakonserwować, skrzynkę by wyciągnąć z ziemi musiałem podzielić na pojedyncze deski, ale zachowała się dobrze jak na 100 lat w ziemi. Na razie jeszcze nie wyschła, więc mam czas by coś z nią zrobić. Czy zapuścić ją czymś? Nie chce też by starła się farba której zostało dość sporo. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Skrzynia była w takiej glinie nie widać tego ale głęboko leżała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Teraz wygląda tak. co mam z nią zrobić. Mam nadzieje że zespół odkrywcy się nie obrazi jak zadam to pytanie też na innych forach, ale zależy mi by ktoś w miarę szybko i treściwie odpisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 Warto przeczytać taki tekst (ciekawe opisy stosowanych metod)http://www.leszekbabinski.com/wlasciwosci.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Dzięki za pomoc ze wszystkich opcji wybiorę pokost lniany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 Dodam, że pokost lniany najlepiej wnika w drewno na ciepło (tak około 70 stopni). Tylko przy podgrzewaniu trzeba być ostrożnym bo łatwo o zapłon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Ciekaw jestem jak sobie z nią poradzisz. Informuj o postępach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 23 Październik 2013 Autor Share Napisano 23 Październik 2013 Od południa jest w pokoście za to dziś wyszła jeszcze jedna kompletna skrzynka i jedna mocno zniszczona też już są w pokoście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 26 Październik 2013 Autor Share Napisano 26 Październik 2013 Proszę o wysłanie zdjęcia skrzynki do pocisków 8cm M5 Austro Węgry, ponieważ ja moją wprawdzie złożyłem ale brakuje zawiasów a chce dokupić podobne by skrzyneczka była kompletna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 Witam tak skrzynki wyglądają w dniu dzisiejszym, Dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 I druga skrzynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.