pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Witam. Porządkując swoje szpargały natrafiłem na takie ciekawostki. Zapalniczka (widnieje na niej pewien znak ale czy to właśnie on?. Nie mogę określić jej daty pochodzenia. Okres przedwojenny, wojenny czy już powojenny?
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Witam. Porządkując swoje szpargały natrafiłem na takie ciekawostki. Zapalniczka (widnieje na niej pewien znak ale czy to właśnie on?. Nie mogę określić jej daty pochodzenia. Okres przedwojenny, wojenny czy już powojenny?
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Od spodu jakaś dziura lecz nie mogę dojść na co była przeznaczona.
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Kolejnym przedmiotem jest trok parciany. Czy to również okres przedwojenny, wojenny czy już powojenny?Długość wraz z klamerką 51 cm, szerokość 2 cm.
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Ostatnim przedmiotem jest pocisk z dziwnymi dwoma pierścieniami uszczelniającymi??? Sam nie wiem tym bardziej, że pierścienie te są również z metalu. Całkowita długość to około 32 mm a kaliber około 10 mm. Dokładnie nie mogłem zmierzyć gdyż pocisk ten jest strasznie skorodowany.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.Paweł
pawel_breslau Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Tak też podejrzewałem. Dzięki bjar_1 :)Pozdrawiam.Paweł
pawel_breslau Napisano 5 Październik 2013 Autor Napisano 5 Październik 2013 A dalej?Nikt nic?Pozdrawiam.Paweł
Pytanie
pawel_breslau
Witam. Porządkując swoje szpargały natrafiłem na takie ciekawostki. Zapalniczka (widnieje na niej pewien znak ale czy to właśnie on?. Nie mogę określić jej daty pochodzenia. Okres przedwojenny, wojenny czy już powojenny?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.