vvarg Napisano 2 Październik 2013 Autor Napisano 2 Październik 2013 Witam, proszę o ID takiego oto sygnetu. Przyniósł mi go kolega i poprosił o identyfikację, jak widać na fotce ma on złoty" kolor, ale nie posiada żadnych punc co jest podejrzane. Jak się dowiedziałem może być bardzo stary, w rodzinie właściciela był ksiądz. Proszę o obiektywną ocenę obiektu.Pozdrawiam
sqr Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Udaj się do jubilera, ten oceni czy jest to złoto czy coś innego. Dodaj też więcej zdjęć.
krzysiek9559 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 A co ma ksiądz do właściciela sygnetu? Czy ta sugestia w jakiś sposób go postarza? Jak nie ma punc to tylko pozostał jubiler, lub jak masz wodę królewską to sam sprawdzisz. Poza tym to właśnie Ty powinneś coś bliżej przytoczyć o tym skąd i w jaki sposób ma go właściciel. Wzór na sygnecie to raczej wytwór XXw.
vvarg Napisano 3 Październik 2013 Autor Napisano 3 Październik 2013 Tak samo sugerowałem kumplowi, by to jubiler ocenił z czego jest ten sygnet. Informacja o księdzu nie miała na celu otoczenia tego sygnetu jakąś nadnaturalną aurą tajemniczości i wiekowości. Chciałem podać wszelkie dane mogące nakierować na jakiś trop. Nie posiadam ani wody królewskiej ani obecnie innych fotek. Co do opisu mogę dodać że sygnet zawiera identyczny oczny" ornament na niewidocznej na fotce stronie, jest też dość pokaźny (dużo kruszcu) i posiada sporą średnicę.
Raned Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 kruszec" na zdjęciu wygląda na mosiądz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.