Skocz do zawartości
  • 0

Zdobione kółko

juicyjay

Pytanie

Napisano

Witam.
Dzisiaj natrafiłem na taki oto przedmiot. Jest w kształcie koła, którego średnica wynosi 4 cm. Jest bardzo cienki, dlatego też powstało to zagięcie. Cały w zdobieniach, brak jakichkolwiek liter/cyfr. Z jednej strony po lekkim namoczeniu mieni się na złoto. Jest ktoś w stanie określić co to jest i mniej więcej wydatować ten przedmiot? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Dzisiaj natrafiłem na taki oto przedmiot. Jest w kształcie koła, którego średnica wynosi 4 cm. Jest bardzo cienki, dlatego też powstało to zagięcie. Cały w zdobieniach, brak jakichkolwiek liter/cyfr. Z jednej strony po lekkim namoczeniu mieni się na złoto. Jest ktoś w stanie określić co to jest i mniej więcej wydatować ten przedmiot? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano
Wygląda jak koperta zegarka

http://www.google.pl/search?client=opera&q=koperta+zegarka+kieszonkowego&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=9nFMUqPJOMbJswaalIGAAw
Napisano
Rozmiar faktycznie mógłby na to wskazywać. Wydaje mi się jednak, że elementy w takim zegarku są wklęsłe czy wypukłe. Ten przedmiot jest natomiast płaski (gdyby nie zgięcie). Chyba też materiał zbyt cienki jak na element kopert. Ale dzięki za wskazówkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie