Skocz do zawartości
  • 0

gwintowany mosiężny przedmiot

bulidamian

Pytanie

Napisano

Witam ostatnio wybrałem się do lasu w miejsce gdzie podobno niemcy prowadzili ostrzał z skraju lasu na dom kuzyna mojego wujka, troche się mylił bo aż o 200m od wyznaczonego punktu, ale wykopałem góre łusek od mosina,i mnóstwo innych, jeden magazynek łukowy do ppsh podkowe z okreu wojny i od groma odłamkow i smieci, oraz dziwny mosiężny przedmiot i nie mam pojęcia co to może być. Pomożecie ?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
w miejscu gdzie go znalazłem miał być prowadzony ostrzał na wyżej wymieniony dom, do dzisiaj w scianach tkwią pociski a jedna sciana ma ślad po przebiciu przez pocisk ( pare lat temu saperzy po niego przyjechali, leżał 10 m od zaklejonej dziury, przebił mieszkanie na wylot) więc raczej nie rozebrał sie w trakcie wybuchu, tylko tam musiało stać działo
Napisano

Witam ostatnio wybrałem się do lasu w miejsce gdzie podobno niemcy prowadzili ostrzał z skraju lasu na dom kuzyna mojego wujka, troche się mylił bo aż o 200m od wyznaczonego punktu, ale wykopałem góre łusek od mosina,i mnóstwo innych, jeden magazynek łukowy do ppsh podkowe z okreu wojny i od groma odłamkow i smieci, oraz dziwny mosiężny przedmiot i nie mam pojęcia co to może być. Pomożecie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie