Skocz do zawartości
  • 0

Kamień, meteoryt.

szwejk4

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów ostatnio przy wykopkach wpadła mi w ręce taką ciekawostka przyznam ze mam mały problem ,magnes się do tego łapie ale bez szału i tylko do tych szarych plam, wykrywka też piszczy. Te szare plamy to właśnie jakby metal, ciężko mi powiedzieć coś więcej co to za metal próbowałem zarysować co nie jest zbyt łatwe ale kolor nie uległ zmianie, może któryś z kolegów spotkał coś podobnego.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych kolegów ostatnio przy wykopkach wpadła mi w ręce taką ciekawostka przyznam ze mam mały problem ,magnes się do tego łapie ale bez szału i tylko do tych szarych plam, wykrywka też piszczy. Te szare plamy to właśnie jakby metal, ciężko mi powiedzieć coś więcej co to za metal próbowałem zarysować co nie jest zbyt łatwe ale kolor nie uległ zmianie, może któryś z kolegów spotkał coś podobnego.

Napisano

Przyznaję jest dość ciężki posiada też jakby rdzawe plamy czego na zdjęciach może nie widać fantazja mnie jeszcze nie ponosi ale co to może być no i czy może jednak gość z gwiazd.

Napisano
gdzie znalezione mniej więcej, bo jak niedaleko miejsca z zarejestrowanymi upadkami to jest to możliwe. Sprawa kolejna że polecam odezwać się do UAM do grupy zajmującej się meteorytami z Morawska i oni szybko na pewno pomogą rozwiać ewentualne wątpliwości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie