Skocz do zawartości
  • 0

pompa hamulcowa mosiężna ??

Landszaft

Pytanie

Napisano

Witam . Wczoraj łazikując po lesie znalazłem takie oto ustrojstwo. Całość mosiężna - długość 16 cm. praktycznie bez sygnatur 4 wyjścia na przewody jedno zerwane" .Może być skrzywiona skutkiem wypadku.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a tu po rozebraniu budowa konstrukcyjna wnętrza. całość była przykręcana do czegoś aluminiowego bo w gwincie pozostały resztki zerwanego gwintu aluminiowego i kontra pół nakrętki widoczne " też jest z aluminium. Z uwagi że nie jestem samochodziarzem a patrząc na konstrukcję w moim samochodzie pompy hamulcowej z wyglądu przypomina mi to urządzenie.
Pytanie do jakiego lub od jakiego auta może być to ustrojstwo. wszystko praktycznie wykonane z mosiądzu i aluminium. Jedna sprawa nie daje mi spokoju o ile najbliższy przewód może być do zbiorniczka płynu hamulcowego to pozostały mi tylko 3 wyjścia na przewody do kół ?? od strony sprężyny nie ma możliwości wlewania płynu hamulcowego bo jest docisk aluminiowy i guma pełna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie