GzesioB Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Kozienickie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznych i Gmina KozieniceZapraszają na rekonstrukcję historyczną pt.,, Maszerują Strzelcy 2013 Program :Piątek - sobota 27 -28 września 2013 :IV Marsz Rekonstrukcyjny Szlakiem Bojowym 31 Pułku Strzelców Kaniowskich w Powiecie Kozienickim.Niedziela - 29 września :Augustów - Pomnik 31 Pułku Strzelów Kaniowskich.godz.10.00 - złożenie wieńców i wiązanek kwiatów przy pomniku.Stanisławice ( gm Kozienice )godz.11.00 - Msza święta w intencji Żołnierzy Polskiego Września.Kościół parafialny św Stanisława Biskupa w Stanisławicach. godz.13.00 Maszerują Strzelcy 2013" - inscenizacja walk 31 PSK na terenie powiatu kozienickiego 14 -18 września 1939 r.godz 14.00 Wojskowa grochówka,stoiska wystawców i inne atrakcje. Wkrótce więcej informacji na temat dojazdu i parkingów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 17 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Dojazd na rekonstrukcję w niedzielę:- od Warszawy : w Kozienicach za kościołem na skrzyżowaniu ze światłami skręcić w prawo w ulicę Radomską.Dalej prosto przez rondo ,wiadukt i drugie rondo.Skręt w prawo za 2 rondem -jest drogowskaz Stanisławice.Pole rekonstrukcyjne za kościołem w Stanisławicach.Dla jadących od Warki polecam lepszą drogę przez Głowaczów,Brzózę,Ursynów,Stanisławów do Stanisławic.Droga węższa ale o niebo lepsza niż przez Kozienice.W Brzózie trzeba skręcić w ulicę Pionkowską przed szkołą.Dalej prosto aż do Ursynowa.W Ursynowie skręcić w lewo przy szkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Grzesiu przybywam w sobote przed południem kopać stanowiska dla naszych CKM-ów potrzebuje kogoś żeby mi wskazał miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Oczywiście na CKM-y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi.ko Napisano 19 Wrzesień 2013 Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Marsz dojdzie do skutku? Gdzie i o której start? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Będzie na 100 % niezależnie od pogody.W sobotę będę na polu.Też muszę trochę pokopać ale na co to niespodzianka.Słodka zemsta za Strońsko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilŚwieżak Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Elegancko było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 29 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2013 W imieniu Kozienickiego Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznych dziękuję wszystkim .Bez Was nie było by tak wspaniale i pożytecznie wykorzystanych wolnych dni.Szczególne podziękowania dla tych którzy podjęli się udziału w marszu.Co dla mnie osobiście ważne - nie było potrzeby udzielania pomocy medycznej :-)Smutne że publiczności nie było zbyt dużo.Puszcza Kozienicka podziękowała rekonstruktorom za przyjazd w swoisty sposób.Polskie i Niemcoskie hełmy były pełne grzybów w niedzielny poranek;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilŚwieżak Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Ja osobiście wiedziałem o tej imprezie z Twojego wpisu na odk ale ogólnie zauważyłem, że reklama czy tam promocja tego wydarzenia nie były na najwyższym poziomie dla szarego człowieka. Dla mnie bomba. Było głośno i ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Ja to samo Grzesiu co kolega wyżej - nie widzieliśmy plakatów na całej trasie marszu. A od swoich dostaję zje..y jak na jakiejś ulicy przed świętem pułkowym nie ma choćby 1 plakatu. Mimo że ludzi tak sobie było - to wybraliście świetne miejsce na inscenizację!!! Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 29 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Makul a gdzie się ukryłeś ? Polowałem na Ciebie i musiałem zastrzelić" niewinnego rekonstruktora ;-)Plakaty otrzymały szkoły i biblioteki.Rano o 05.00 czekając na autobus do pracy rozlepiałem plakaty.Wracając o 15.00 już były zerwane.I tak przez tydzień przed rekonstrukcją.Pozdrawiam Pilota.Jak to się teraz mawia - Szacun !"Ile grzybów zebrałeś ?Bofors był bez szans na otwarcie ognia w sposób bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.