Skocz do zawartości
  • 0

Części lotnicze

Laszy

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
SNOOK3R - kolego, nie umieszczałem zdjęć na żadnym włoskim forum, zdjęcia części wykonałem sam na moim osobistym balkonie. Ale z tymi Włochami to nic nie wiadomo. Znam jednego Włocha, może podstępna bestia ukradkiem umieściła zdjęcia w makaroniarskim internecie?
Napisano

Tak jak pisałem na priva .... to jest ucho od silnika DB.
Na Twoim zdjęciu jest silnik DB 605

W Ju -87 montowano silnik Junkers Jumo 211 ( gdzie występują inne uszy patrz załącznik ) wiec teza iż jest to Ju-87 odpada

Jeszcze raz proponuje przepisz wszystkie bicia ....

Napisano
na 99 % JU 87D 5
http://www.cockpitinstrumente.de/Flugzeuge/Erdkampf/Ju87D-5/cockpit/Analyse/Beschreibung.htm

Jest tam opisana w pozycji 30 czesc z twojego zdjecia to co masz opisane licznik amunicji
- Messbereich: mit 2 x Schusszähler SZ 500 Fl.47312

Hersteller: Siemens/LGW, Berlin

Bemerkung:

Der „SZKK 2“ , ein Standardausrüstungsteil der Luftwaffe, war in zahlreichen Flugzeugmuster eingebaut.
Der hier in der Ju 87 eingebaute Schalt- Zähl- und Kontrollkasten SZKK 2 war mit 2 Schusszählern SZ 500, und 1 Kippschalter (Fl.32316) für die Flügelbewaffnung bestückt.
Napisano
Hej Wood - jedyny czytelny numer FL jest na jednej ze złączek elektrycznych: FL 3(lub S)2620-1 i poniżej Bm.77.stp.16a, z drugiej strony 126-826 A-2 i poniżej Rauart.
Wkleiłem zdjęcie DB 605 bo akurat takie znalazłem najbardziej czytelne, nie sądzę jednak żeby to był ten silnik. Jutro wrzucę dokładne foto tego ucha bo sądzę, że to może wyjaśnić kwestię wersji silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie