TrzystaTrzy Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Witam, wyrwałem na giełdzie skrzyneczkę od MG za 20 zeta. Nie wiem co oznacza sygnatura WFCo, pomoże ktoś? A i czy czasami nie przepłaciłem? Pozdrawiam.
KamilŚwieżak Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 Raczej nie bo z tego co widać to chyba nawet alu :)
maciu4 Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 za 20 dyszki stary okazja alu z farba, a bicia Wfco to znak firmy produkującej skrzynki amunicyjne, pod ty masz rok produkcji 1940.
vis1939 Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 Producent to Fr. Weber Co. Berlin" w późniejszym okresie bito rc"
TrzystaTrzy Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Jest aluminiowa, co do farby nie jestem pewny bo wygląda jak pomalowana czerwonym podkładem a na to czarna farba, nie słyszałem o czarnych. To moja pierwsza więc cieszy tym bardziej :D
TrzystaTrzy Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Tu w podobnym stanie do mojej :http://wehrmachtskrzynki.hostzi.com/Metalowe/Skrzynki%20na%20amunicje/Skrzynka%20MG%203.htmDopiero po przyjrzeniu zauważyłem na niej wymalowane 8 w zaznaczonym miejscu.
Pytanie
TrzystaTrzy
Witam, wyrwałem na giełdzie skrzyneczkę od MG za 20 zeta. Nie wiem co oznacza sygnatura WFCo, pomoże ktoś? A i czy czasami nie przepłaciłem? Pozdrawiam.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.