ramzes0 Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Napisano 2 Wrzesień 2013 Witam! Przez dłuższy czas chodziłem na rutusie solaris! Sprzęt godny swojej wartości. Fundusze w tym roku słabe i dlatego chciałbym zamienić go na tylko Ace 250. Czy to dobre posunięcie ? Z góry dziękuje !
220V Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 Zamienisz siekierkę na kijek,tak krótko mówiąc - nie warto.
Sovereign Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 Jeśli szukasz kolorowej drobnicy to warto zamienić na Ace bo miło cię zaskoczy.
piecia Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 ACE nie dorasta do Solarisa do pięt.Sam miałem Ultre II , która była uproszczonym solarisem i po zamianie na XT-30 trochę żałowałem .Nie zamieniaj bo się rozczarujesz . Dozbieraj kasę do czegoś co faktycznie będzie następcą Solarisa pod względem osiągów .Pozdr
Szukanko Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 Co znaczy ,że mile Cię zaskoczy" ? Ten nadużywany na forach zbitek słów nie niesie żadnych informacji,nic nie znaczy i nie ma sensu.Solaris jest głębszy o kilka centymetrów na monetki od ACZE.Właściwie to Solaris jest głębszy na wszystkie przedmioty od ACZE.Kupno kanarka ma sens tylko na starcie nowego hobby a później idzie się już tylko w górę bo niżej kanarka juz prawie nic nie ma.Solaris ma zasięgi Proximy i jest jak i ona uniwersalny.
mikah Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Ramzes, umow sie z kimś w okolicy kto ma Ace250 i zróbcie sesyjke. Sam wtedy zobaczysz jakie są różnice i je ocenisz. Bo tu jak zwykle- ile wykrywek tyle zdań.Ja chętnie bym porównał solfernusa2 z moim euroace, ma ktoś w okolicy Nysy?
Szukanko Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Tak,test porównawczy wykrywaczy zawsze będzie najbardziej wiarygodny.
Sovereign Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Ace stabilniejszy jest i o wiele przyjemniej sie nim szuka. Zasięg też głębiej jak solaris.
Szukanko Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Sovereign - i po co to kłamstwo z większym zasięgiem kanarka? Plujesz pod wiatr.
Sovereign Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Kolego uważaj bo ostre słowa używasz . Ace to bardzo dobry wykrywacz w stosunku do Solarisa który może jest głębszy na złom ale na kolorki to ace wygrywa z nim.
KrisssK Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 kol. Sovereign, instrukcja do Solarisa podaje że zobaczy on w powietrzu współczesne 5gr z 31cm. Sprawdzałem - faktycznie tak jest. Sprawdź czy kanarek potrafi to samo i napisz. Ja znam odpowiedź. A Ty?
Romek_66 Napisano 4 Wrzesień 2013 Napisano 4 Wrzesień 2013 Czytam sobie wasze posty i widzę że jesteście fachowcami w temacie,w zwiąsku z tym mam takie pytanie,nie żebym sobie jaja robił.Otóż kiedyś widziałem reklamę pewnego wykrywacza i podano tam że wykrywa w //powietrzu//auto z odległości 2 m.Czy możliwe jest aby namieżył na tej samej głębokości transporter sdkf.?
hauer13 Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Solaris tym bardziej Ace nie ma takiego zasięgu w gruncie.Rozpytaj wśród posiadaczy two-box lub wykrywaczy ramowych.
Szukanko Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Sovereign -Ace to bardzo dobry wykrywacz w stosunku do Solarisa który może jest głębszy na złom ale na kolorki to ace wygrywa z nim"Widzę ,że zacząłeś już mięknąć.Użycie przez Ciebie określenia złom" ewidentnie ma wykpić wszystkie znaleziska ze stali które tak chętnie są poszukiwane przez wielu hobbystów.Bo skoro Solaris jest w tym lepszy od kanarka to musiałeś sprowadzić to do roli śmiecia który przedstawiasz jako wadę. Romek_66 - Nie to ,że bym sobie żartował,ale z jaką prędkością jechało to testowane auto?
Romek_66 Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Dzięki za podpowiedż.To z tą wykrywką to niesą ,,jaja,,-planuję kupno wykrywki i tak patrzylem na forach tudzierz ofertach i dokładnie nie pamiętam gdzie to było,ale gość prowadził testy na zasięg i tam było napisane że auto łapie z takiej odległości,tylko nie pisał nic o prędkości-to niewiem.Hym,-może to był gość z suszarką i mu się pogibało?.Wkturymś z numerów,,Odkrywcy,, też była reklama sprzętu co niby łapie chełm na trzech metrach w gruncie.Papier wszystko przyjmie.
ramzes0 Napisano 5 Wrzesień 2013 Autor Napisano 5 Wrzesień 2013 Trochę się nam temat rozwinął i w dwie strony dąży ! Chodze na solarisie prawie dwa lata nigdy się nie zawiodłem i chyba jednak wole dozbierać i kupić jego starszego brata. Więc jak zawsze zostaje mi być w przekonaniu, że Rutus zawsze potrafi sprostać naszym wyzwaniom :) Do monet czy do złomu jest dobrze, więc pomysł z Ace250 odkładam na bok
Sovereign Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 KrisssK kol. Sovereign, instrukcja do Solarisa podaje że zobaczy on w powietrzu współczesne 5gr z 31cm. Sprawdzałem - faktycznie tak jest. Sprawdź czy kanarek potrafi to samo i napisz. Ja znam odpowiedź. A Ty? to żaden argument że widzi 5 groszy z 31 cm w powietrzu . Zakop w ziemi te 5 groszy to z 31 cm zrobi się 16 cm lub mniej i na teście monetą trzeb a ruszać przed cewką z szybkością bolidu , a nie jak w terenie z minimalną prędkością. Po prostu napisałem o tym żeby kolega nie był zawiedziony jak kupi solarisa i okaże się że z zanięgu wielkiego lipa.Solaris jest super na duży złom , ale na kolorki to przeciętny wykrywacz który przegra z wieloma też nie za mocnymi wykrywaczami .
bubbers Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Sam miałem solarke i żałuje że sprzedałem,podobało mi się w nim że był bardzo stabilny na podmokłym terenie,za to na słońcu się wzbudzał.Ogólnie sprzęt godny polecenia,u mnie się sprawdził w terenie.
piecia Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Kolego Sovereign . W twoim przypadku miłość do ACE jest i głucha i ślepa :-).Powiedz przynajmniej czy miałeś/chodziłeś z Solarisem . Bo powtarzanie jak mantrę że jest lepszy na złom , zalatuje zasłyszaną pod sklepem plotką . Najlepiej niech mod zamknie temat bo sam zainteresowany również wycofał się tej wątpliwej zamiany .Pozdr.
MilKam88 Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Widać, że kolega Sovereign nie miał styczności z solarisem skoro twierdzi, że jest taki super na złom. Otóż w solarisie statyk nie jest zbyt udany i jego atutem jest właśnie dynamik.
Szukanko Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 Sovereign -cyt .: o żaden argument że widzi 5 groszy z 31 cm w powietrzu . Zakop w ziemi te 5 groszy to z 31 cm zrobi się 16 cm lub mniej i na teście monetą trzeb a ruszać przed cewką z szybkością bolidu , a nie jak w terenie z minimalną prędkością. Po prostu napisałem o tym żeby kolega nie był zawiedziony jak kupi solarisa i okaże się że z zanięgu wielkiego lipa.Solaris jest super na duży złom , ale na kolorki to przeciętny wykrywacz który przegra z wieloma też nie za mocnymi wykrywaczami ."Zmiękłeś już całkiem bo napisałeś ,że solaris jest super na duży złom.Nikt nie porównuje solarisa do innych wykrywek bo lepszych bezapelacyjnie wykrywaczy od niego jest caaała masa,ale porównanie dotyczy tylko z kanarkiem 250.Wiem dlaczego napisałeś akurat te 16cm lub mniej.Widziałem być może nawet na odkrywcy testy ziemne kanarka 250 który widział 5gr z 15,5 cm.Z pełną odpowiedzialnością jako były,doświadczony operator Solarisa v2 oświadczam co następuje: Solaris widzi zakopane 5gr z 19-20cm dając wyraźny powtarzalny sygnał na kolor.Mając jakikolwiek wykrywacz podstawową sprawą po jego zakupie jest sprawdzenie jego zasięgów na różne przedmioty po to aby nie być z wiedzą na jego temat w czarnej du..e.Jesli chodzi o duże fanty to ja najgłębiej wykopałem obręcz od beczki o średnicy około 60cm z 90 cm.Zanim zacząłem kopać sprawdziłem jak wysoko nad ziemią jest jeszcze sygnał.Bardzo rozległy sygnał był jeszcze około 30cm nad ziemią.Myślę ,że granicznym zasięgiem dynamika solarisa jest około 120-130cm. Romek_66 Mamy takiego jednego krajowego producenta-artystę co podaje zasięgi na samochód.Trzeba by jego zapytać jaki to samochód i z której jego strony sprawdzał.Koniecznym jest też informacja czy szyby były otwarte czy zamknięte.Może by poprosić go o testy na pendolino przy 230km/h.Złapie czy nie złapie sygnału?
Romek_66 Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 He..He..He.. dobrze radzisz,mus tak zrobić,-pozdr.
alex_2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 a nie mozesz poprostu poczekac? sprzedac ten paździerz co masz i nie kupowac drugiego pazdzierzu? odlozyc chociaz na euroace moze z cewka duza detecha? kilka stów wiecej i masz cokolwiek co szuka juz;)
Szukanko Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 W temacie paździerzy to po co kupować żółtego euro?http://odkrywca.pl/ace-250-a-euroace-350-,701779.htmlhttp://odkrywca.pl/garrett-euro-ace-350-czy-delta-4000,698854.html#698854W tej cenie euro + nowa sonda można dokonać znacznie lepszego zakupu i nie będzie to na pewno nic z garretta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.