nomyss Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
nomyss Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Pomysłowym i jak zwykle praktycznym Niemcom chciało się robić fabrycznie (bo na kolanie tego nie da się wyklepać) aluminiową wersję awersu monety... ciągle mnie zaskakują.
ALG Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 witam przedmiot wzorowany na monecie - http://www.numishop.eu/fiche-fwo_277898-mo_mon-1-ALLEMAGNE_5_Reichsmark_aigle_chene_1927.html
nomyss Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 Tak faktycznie to na podstawie tej monetki. Ale ki diabeł moneta srebrna a tu aluminium...
nomyss Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
nomyss Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Zbliżenie tego dziwnego Funf" ? Nie wykluczam że może to nie być wcale nakładka ale wymiarowo i zdobniczo (obwódka wokół orła i napisu) jak w II wojennej dla WH. Zapewne jakaś organizacyjna ale nie przychodzi mi żadna do głowy.
Question
nomyss
Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.