nomyss Napisano 1 Wrzesień 2013 Autor Napisano 1 Wrzesień 2013 Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
nomyss Napisano 4 Wrzesień 2013 Autor Napisano 4 Wrzesień 2013 Pomysłowym i jak zwykle praktycznym Niemcom chciało się robić fabrycznie (bo na kolanie tego nie da się wyklepać) aluminiową wersję awersu monety... ciągle mnie zaskakują.
ALG Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 witam przedmiot wzorowany na monecie - http://www.numishop.eu/fiche-fwo_277898-mo_mon-1-ALLEMAGNE_5_Reichsmark_aigle_chene_1927.html
nomyss Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Napisano 2 Wrzesień 2013 Tak faktycznie to na podstawie tej monetki. Ale ki diabeł moneta srebrna a tu aluminium...
nomyss Napisano 1 Wrzesień 2013 Autor Napisano 1 Wrzesień 2013 Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
nomyss Napisano 1 Wrzesień 2013 Autor Napisano 1 Wrzesień 2013 Zbliżenie tego dziwnego Funf" ? Nie wykluczam że może to nie być wcale nakładka ale wymiarowo i zdobniczo (obwódka wokół orła i napisu) jak w II wojennej dla WH. Zapewne jakaś organizacyjna ale nie przychodzi mi żadna do głowy.
Pytanie
nomyss
Jak w temacie niestety połówka. W katalogach (autorstwa F. Castelli oraz P. Nasha) nie zauważyłem takiej.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.