Skocz do zawartości
  • 0

Baretka ze zdjęcia.

capitan2

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To właśnie kłopot, że ta wstążka wygląda na inną i pytanie, czy to tylko jakiś efekt świetlny, czy rzeczywiście jest jednobarwna.
Capitan2@
czy na tej wstążce jest gwiazdka, bo takie odniosłem wrażenie, ale słabo to widać na fotce.
Tak sobie myślę, że może to ewentualnie Krzyż na Śląskiej Wstędze Waleczności i Zasługi z gwiazdką, bo kolory bardzo zbliżone do białego (niebieski na środku i biały) i mogłoby to tak wyglądać (z tym, że baretka miała jeszcze amarantowe brzegi po bokach).
Napisano
Przecież w pierwszym moim poście jest napisane o gwiazdce. Faktycznie jest ona obrócona. Teraz pod lepszą lupą widzę, że na baretce pod gwiazdką jest jakiś ciemniejszy pasek z resztą na skanie też ledwo ale widać. Może jednak śląsk ?
Napisano
Ja miałem napisać pytanie o tę obróconą gwiazdkę i jakoś mi wyleciało a potem dopytywałem. Zakręcony jestem. Ten ciemniejszy nieco pasek właśnie widziałem na skanie i ten Śląsk mi do głowy przyszedł. Może po prostu brzegów nie widać (na KW też dość słabo wyszły).
Napisano
Teraz mam lepszą lupę i wyraźnie widać ciemniejszy pasek pod gwiazdą i z prawej widać jeden ciemny wąski pasek na brzegu. Chyba to będzie to.
Napisano
Podsumowując to co do tej pory napisałem i to co napisali inni:
- TO NIE JEST odznaka za rany i kontuzje. Baretka na fotografiach z taką odznaką jest znacznie dłuższa i węższa poza tym kolorystyka nawiązuje do VM. Zdjęcie choć stare jest dość dobrej jakości dla przykładu warto spojrzeć na wstążkę KW lub na kołnierz gdzie widać inny odcień patek;
- co do wspomnianego odznaczenia śląskiego - to też odpada, zdjęcie przedstawia sierżanta jednostki wielkopolskiej, a poza w przypadku wspomnianego odznaczenia kolor baretki też jest inny http://odznaczenia.internetdsl.pl/ ( tak jak na tej stronie).

Ma ktoś jakieś inne sugestie co to może być ?
Napisano
Wydaje mi się, że jest tam jedna gwiazdka, więc pewnie to odznaka za rany a jakiś odblask zmienił kolor na zdjęciu. Widziałem już takie, na których było widać jakby białą z delikatnymi kreskami na górze i dole. Sposób noszenia wskazuje na tę właśnie odznakę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie