JanJensen Napisano 26 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2013 Od roku 2013 na Proximie i Discoverer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 13 sierpnia, wtorek1 godzina wieczorem, wejście na plaże z klifu na wysokości ul. Władysławowskiej w Chłapowie2 zł 30 grNauka wykrywacza i przegląd terenu pod kopanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 Środa 14 sierpnia, 3 godziny po 15:00Władysławowo, wejścia 5-7. W środku dnia chodziło dużo osób z wykrywkami i mówili, że prawie nic się nie znajduje w porównaniu do zeszłych lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 Czwartek od 20:00-22:30 plaża Chłapowo w stronę latarni morskiej Rozewie.Mało śmieci, prawie każdy sygnał był fantem, ale dalej tych skarbów jest dużo mniej niż na Waszych zdjęciach, pomimo, że wszystkie monety grubo zleżałe w ziemi, a nie świeże.Przy okazji udało mi się przestraszyć stróża z baru na plaży, który mówi, że co noc ludzie chodzą z wykrywaczami 3-4 rano. Więc dlaczego nie wyciągnęli tych starych monet?Przy samym barze znalazłem tylko 1 grosz, reszta w odległości nastu metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 Zdjęcie ze środy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 To zdjęcie, też ze środy, obrazuje kilka smutnych faktów:- im bliżej centrum miejscowości ( Władysławowa ), tym więcej śmieci, mimo wszechobecności koszy na śmieci ( co 10 metrów ) chodzi się po śmieciach- 'można' wnosić szkło na plażę w dużych ilościach- kapsle różnią się między sobą sygnałami i nauczenie się tych konfiguracji oraz nieskuteczna( jak się okazało ) próba ich wycięcia w Proximie zajmuje mnóstwo czasu- w popularnych miejscówkach jak Władek z piszczałkami chodzi dużo osób i w dzień i w nocy - jeśli jeszcze chcecie wybrać chłodniejszy czas, gdy jest mniej turystów to z plaży fantów jest mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2013 18:30 czwartek 22 sierpnia, Puławy, lewy brzeg WisłySpacer po okolicy:-Wisła-Lasek, gdzie wg tablicy informacyjnej koło 1020 roku św. Wojciech odprawił mszę na wzgórzu, a wg lokalnych ze względu na przesuwający się front zostało tam sporo rzeczyPowiedziałbym, że to miejsce dobre było kiedyś. Las zastałem w stanie lekko kopniętym, dużo dołków świeżutkich.Na zdjęciu niemiec/mauser 39 rok, po lewej rusek 7.62×25mm z 44 roku. Chcę je jakoś wyczyścić.Po drodze trafiłem jakiś PRL-zostawiłem potomnym. Czasu nie miałem za wiele, ale spodziewałem się więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2013 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 31 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2013 Dzisiejsze 2h w poszukiwaniu haku od traktora. Haku nie było, ale znalazł się ciężarek od siewnika ( to duże zardzewiałe ) i fragment zamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 31 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2013 Trafiły się też monety: boratynka po prawej i chyba pogięty PRL na górze - bardzo lekka, z orzełkiem.Pozostałe dwie mogą być plombami, nie do odczytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 31 Sierpień 2013 Share Napisano 31 Sierpień 2013 To kolega chodził z sitkiem po plaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Zawsze chodzę z sitkiem i małą łopatką, a to było coś pomiędzy plaża/pole tj. był zbiornik wodny a niedaleko jeden napotkany Pan poprosił o poszukanie haka. Jakby więcej było takich miłych Panów to byłoby gdzie chodzić, bowiem na pytanie czy mogę się przejść za traktorem ciągle trafiało mi się 'nie'. Z tego powodu wątek miał być głównie o plaży i wodzie, ale może to się zmieni.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Do ostatniego zdjęcia: to co wydawało mi się boratynką, okazało się groszem Augusta III Sasa(widać napis III REX POL i koniec imienia).Oto sitko i łopatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Dzisiejsze 3h w tym samym miejscu: od góry kolejno pół monety/guzikaguzik z literami DOMUSguzik bez sygnaturmini berło, głowa(korona?) jakiejś figurki np. z szachów, do IDszkiełko albo nie szkiełko, do IDPRL 10 groszy 197110 groszy 1923ciężki przedmiot z 000, na odwrocie napis Kołchoz albo Gołków lub coś podobnego, do IDłuska, ma 2 liczby na spodzie 22 oraz 67pręcik?złączka do rurcoś co wygląda jak 2 złączone połówki łuskipozostałość po łyżce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 2 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2013 A oto i cel poszukiwań; promil szans, że to meteoryt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkman1948 Napisano 3 Wrzesień 2013 Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Ciężki przedmiot z zerami to plomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Przyjacielu darkman, domyślam się, że to może być plomba, ale od tego jest ID. Pierwszy raz trafiam taki przedmiot z 000 i byłem ciekaw od czego , co w tym Gołkowie plombowano, czy zawsze 000 oznaczają coś konkretnego itp. Może ktoś akurat wie.Na tym zdjęciu już nieco inne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Broszka z pawiem, uszk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Medalik z jakimś świętym, na odwrocie M" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 1 kopiejka 1899 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 1 kopiejka 1908 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 papiernia w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Broszka z popiersiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2013 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.