Skocz do zawartości
  • 0

Duża butelka od szampana

GEORG101

Pytanie

Napisano

Znaleziona na strychu, pojemność około 5 litrów, wysokość około 50 cm.Na spodzie napis France 44.
czy jest to rok produkcji?
Czy butelka ma jakąś wartość historyczną?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sama butelka bez zawartości nie ma wartości ani historycznej ani materialnej, etykieta max. 1€, a cuvve" to mieszanka młodych win lub winogron pochodzących z różnych pól. Butelki do szampana wykonane są z grubego szkła aby nie pękały w procesie fermentacji. Liczba w prawym dolnym rogu etykiety to o ile dobrze pamiętam nr. referencyjne (coś w tym rodzaju) i nie ma tam zapisu o roku produkcji czy napełnienia butelki.
Pozdro
Napisano

Znaleziona na strychu, pojemność około 5 litrów, wysokość około 50 cm.Na spodzie napis France 44.
czy jest to rok produkcji?
Czy butelka ma jakąś wartość historyczną?

Napisano

ekspertem nie jestem, ale na mój gust to współczesna, denko wygląda na maszynową robotę(te wyżłobienia)

Pozdrawiam

Napisano
Kolego Mruk,
te wyżłobienia to napis ,,BELLINGER MADE IN FRANCE 44,,
Butelka została znaleziona na poniemieckim strychu u starszych ludzi którzy , chyba tak wysoko gatunkowych alkoholi nie pija, chyba,że Michaela z Biedroni..
Napisano
Na teraźniejsza chwilę nie mogę zrobić innego zdjęcia.Na spodzie butli napis Bollinger France 44.Czy jest to rok produkcji?Butelka z bardzo grubego szkła.
Napisano
http://www.gourmandise.com.au/contents/en-us/d272_champagne_bollinger.html

na spodzie zapewne rok opracowania i zastrzeżenia wzoru butelki :)
Napisano
georg101 odczytaj treść napisów z drugiego zdjęcia , królowa Elżbieta II została koronowana 2 czerwca 1953 roku więc logicznym jest iż butelka nie została wyprodukowana w 1944

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie