Skocz do zawartości
  • 0

Klamra

ditko

Pytanie

Napisano

Witam , dostałem od kolegi pracującego przy robotach ziemnych w Stolicy . I tu nasuwa się pytanie , czy pochodzi z epoki , czy tez jest to radosna twórczość powojenna ?.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przeczytałem opis i zobaczyłem zdjęcie i od razu skojarzyła mi się z Powstaniem . Jeśli byłaby powojennej produkcji jej wykonanie byłoby na pewno na dużo wyższym poziomie tu widać że była wykonana na szybko dostępnymi narzędziami .Tak jak pisze Tomasz70 to niezwykle cenny jak nie bezcenny fant oczywiście mówimy tu o wartości historycznej .Jak najbardziej bym poszedł za sugestią Tomasza70 i skonsultował tą klamrę w Muzeum Powstania Warszawskiego .
Napisano
ditko - dopytaj znajomego o kontekst znalezienia (rejon miasta, ulica, głębokość zalegania). Jeśli znalzisko z Wa-wy to istnieje bardzo duże prawdopodobienstwo, że klamra z Powstania (np. kogoś z Harcerskiej Poczty Polowej, mogła zostać zgubiona, ale nie można wykluczyć, ze pozostała w ziemi po ekshumacji).
Patrząc na wartość historyczną, to niezwykle cenny fant - pomyśl o ewentualnej konsultacji z Muzeum Powstania Warszawskiego.
Napisano

Witam , dostałem od kolegi pracującego przy robotach ziemnych w Stolicy . I tu nasuwa się pytanie , czy pochodzi z epoki , czy tez jest to radosna twórczość powojenna ?.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie