ditko Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Witam , dostałem od kolegi pracującego przy robotach ziemnych w Stolicy . I tu nasuwa się pytanie , czy pochodzi z epoki , czy tez jest to radosna twórczość powojenna ?.
ditko Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Dzięki wielki :) też tak obstawiałem .
hali11 Napisano 12 Sierpień 2013 Napisano 12 Sierpień 2013 Przeczytałem opis i zobaczyłem zdjęcie i od razu skojarzyła mi się z Powstaniem . Jeśli byłaby powojennej produkcji jej wykonanie byłoby na pewno na dużo wyższym poziomie tu widać że była wykonana na szybko dostępnymi narzędziami .Tak jak pisze Tomasz70 to niezwykle cenny jak nie bezcenny fant oczywiście mówimy tu o wartości historycznej .Jak najbardziej bym poszedł za sugestią Tomasza70 i skonsultował tą klamrę w Muzeum Powstania Warszawskiego .
Tomasz70 Napisano 12 Sierpień 2013 Napisano 12 Sierpień 2013 ditko - dopytaj znajomego o kontekst znalezienia (rejon miasta, ulica, głębokość zalegania). Jeśli znalzisko z Wa-wy to istnieje bardzo duże prawdopodobienstwo, że klamra z Powstania (np. kogoś z Harcerskiej Poczty Polowej, mogła zostać zgubiona, ale nie można wykluczyć, ze pozostała w ziemi po ekshumacji). Patrząc na wartość historyczną, to niezwykle cenny fant - pomyśl o ewentualnej konsultacji z Muzeum Powstania Warszawskiego.
huk 100 Napisano 12 Sierpień 2013 Napisano 12 Sierpień 2013 fakt można dorobić każdą historię do niej -pozdro
ditko Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Napisano 11 Sierpień 2013 Witam , dostałem od kolegi pracującego przy robotach ziemnych w Stolicy . I tu nasuwa się pytanie , czy pochodzi z epoki , czy tez jest to radosna twórczość powojenna ?.
Pytanie
ditko
Witam , dostałem od kolegi pracującego przy robotach ziemnych w Stolicy . I tu nasuwa się pytanie , czy pochodzi z epoki , czy tez jest to radosna twórczość powojenna ?.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.