greywolf Napisano 18 Sierpień 2013 Autor Napisano 18 Sierpień 2013 Kolejne luźne znalezisko z rozwleczonego depozytu. Stan idealny ponieważ były całe w smarze. Radośc podwójna ponieważ militarki się tam nie spodziewałem.
greywolf Napisano 18 Sierpień 2013 Autor Napisano 18 Sierpień 2013 Kolejny depozyt. Wielka miska ze 40 cm wysokości i 0,5 m szerokści. Postanowiliśmy nie wyciągac zawartości na polu więc zjechalismy do domu. Spodziewałem się porcelany...sztucców...
mikah Napisano 28 Sierpień 2013 Napisano 28 Sierpień 2013 Tam pewnie jest cały motocykl zakopany w skrzynkach :D
greywolf Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Napisano 28 Sierpień 2013 Też tak myslałem ale nie. Teran przeszukany już kilkukrotnie różnymi piszczałkami nic więcej tam nie ma.
greywolf Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 Od ostatniego depozytowago trafienia schodziłem kilometry, setki dołków wykopałem ( i zakopałem :) tony ziemi przerzuciłem...i nic. Dopiero w ostatnią niedzielę znów się udało.Najpierw kanka około 20 l- w środku nici i materiały krawieckie oraz trochę papierzysk ale w tragicznym zupełnie nieczytelnym stanieZatraz opodal widoczna na foto walizka metalowa
greywolf Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 W walizce oprócz materiałów, nici i innego krawieckiego szpeju nożyce do drobiu (foto) w stanie tragicznym oraz widoczna łopatka do ciasta.
greywolf Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 Kilka metrów opodal mocny sygnał i wyskoczyła tablica NORDDEUTSCHER LLOYD BREMEN!
greywolf Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 Tablica była jeno przykrywką dla słoików typu weck. W słoikach zamiast złota, srebra i innych precjozów - obrus (super stan) skarpetki, rękawiczki i materiały krawieckie :)
greywolf Napisano 27 Listopad 2013 Autor Napisano 27 Listopad 2013 Sztormowa pogoda pogoniła nas z miejscówki. W ten weekend na pewno tam wrócę.
pelikan85 Napisano 28 Listopad 2013 Napisano 28 Listopad 2013 Może i bez złota, ale przygoda świetna!Graty.
greywolf Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Napisano 31 Grudzień 2013 W grudniu udało się jeszcze wyrwać ziemi dwa depozyty. 2 lutlampy i wielkie klucze znalezione w jednym dołku niestety wszystko strasznie zjedzone przez korozję (wilgotna kwaśna ziemia) Wieść gminna niesie że opodal miejsca znalezienia w 1945 roku znajdował się przytopiony pojazd pancerny lub czołg. Lutlampy były używane w zimie przy czołgach do podgrzewania silników a i wielkie klucze mogły być od czołgu...ale pewności nie mam.
greywolf Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Napisano 31 Grudzień 2013 No i dwa pruskie M 18 ( były włożone jeden w drugi) ale okropnie skorodowane...
greywolf Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Napisano 31 Grudzień 2013 Wszystkim forumowiczom najlepszego w Nowym Roku !
greywolf Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 No i jest nowy depozyt na nowy rok. Niestety nie miałem ze sobą aparatu w terenie więc tylko zdjęcia samych znajdek. Trafiłem kanę około 20 l która spoczywała na około 1 m a co ciekawe poziomo....Pierwsza w kanie była biblia. Potem obrusy, pościele, wszystko oczywiście rozsypujące się i między nimi jedna filiżanka ze spodkiem. Szału nie ma ale emocje przy wykopywaniu kanki niesamowite.
greywolf Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Biblia. Jeżeli ktoś chce się pobawić w jej ratowanie to mogę gratisowo odstąpić.
greywolf Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Jako że dawno nic nie wstawiałem to dodam od razu wątek z innej beczki. Kilka pozostałości po wojnie 7-letniej.
greywolf Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 I kilka lużnych znajdek z ostatnich wypraw. Coś ala płomień grenadierski ale z aluminium...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.