Kiczka1111 Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Posiadam monete widoczną na zdjęciu.Jest to srebrna moneta z roku 1622Proszę was o potwierdzenie oryginalności.Z góry proszę wszystkich ala znawców od powstrzymania się od komentarzy typu fałsz" itp. Jeżeli już komentujesz rozwiń swoją wypowiedz dla czego tak uważasz.moderatora proszę o usuwanie nic nie znaczących wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 rant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 waga nie jest z wyższej półki i wacha się między 26 a 27jeżeli ktoś się orientuje to proszę podać ile jest owa moneta warta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2013 zapomniałem o wymiarach: 40 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 3 Sierpień 2013 Share Napisano 3 Sierpień 2013 Witam, może ja nieśmiało zacznę ;)Jest to bardzo ładnie wykonana kopia prawdopodobnie z tej serii:http://allegro.pl/polska-zygmunt-iii-waza-talar-1622-i3280079283.htmlNa poparcie mojej tezy dodam jeszcze że oryginał posiada rzadkość R7http://polishcoincatalogue.com/index2.php?search_request=1622+talar&command=first&page_number=0&page=Coins_Catalogue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 3 Sierpień 2013 Share Napisano 3 Sierpień 2013 I z pewnością nie srebro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 4 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2013 i tylko tyle wiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 4 Sierpień 2013 Share Napisano 4 Sierpień 2013 No i waga niezgodna z wagą oryginału, Widoczne złuszczenia jakoby z dwóch metali wyprodukowane czyli twierdzę że jest tylko warstwa posrebrzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 4 Sierpień 2013 Share Napisano 4 Sierpień 2013 Identycznie zdeformowane motywy żółwi jak na kopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 tylko tyle wiecie?"Daj więcej szczegółów (znalazłem, dostałem, kupiłem, z nieba spadło itp...) to coś się wymyśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.