szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 Korzystając z ładnej pogody i faktu iż szwagier skosił łąkę postanowiłem chwilę pomaszerować, efekty przeszły moje oczekiwania. Myslałem że będzie lipa a tu o proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 Pięknie zdobiona klamra raczej od jakiejś chusty niż od pasa bo bardzo delikatna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 Pięknie zdobiona klamra raczej od jakiejś chusty niż od pasa bo bardzo delikatna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 One ucieszyły mnie najbardziej, wiem że dla wielu z Was to tylko dwa żołnierskie guziki.Ale fakt iż na pomorzu zachodnim bardzo rzadko można coś po Naszych żołnierzach z 1945 wygrzebać cieszy niemiłosiernie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 aluminiowy hak od pasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 szczecińskie zakłady pojazdów szynowych i drogowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Sierpień 2015 Share Napisano 4 Sierpień 2015 @Szmilas,Te guziki LWP najprawdopodobniej powojenne. Częste znalezisko. Czemu sądzisz, że z 1945?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 poletko nigdy nie uzywane od zawsze nieuzytki. Rejon Mirosławca operował tam 1pp 1DP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 4 Sierpień 2015 Share Napisano 4 Sierpień 2015 niestety, tak jak pisałem na p.w. to są guziki wz.52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 ahh szkoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 dzisiaj zaliczylem pierwsze w pełni legalne wykopki :)) Miałem na oku pewne poletko a że Pan zaczął orkę postanowiłem pójść zapytać się czy mogę pośmigać. Okazło się że sam też lata z garrettem ale pozwolił mi wejść na swoje pole :) oto efekty 2,5h marszu. Jak zawsze cieszą oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 strzał dnia :) pruski guzik pułkowy sierżanta 28mm 1871-1918 sygn I.C.MAEDICKEBERLIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 niedaleko leżał Polski guzik wz.28 :) 11 pfenigów 1945 i 2,20zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 taka sobie tarcza z inicjałami AS 60x70mm przypasowała bo to moje inicjały :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 podstawa od krzyżyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 5 Sierpień 2015 Share Napisano 5 Sierpień 2015 kumin od fajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 też tak na początku myślałem ale wydawał mi się zbyt masywny. srednica ok 26mm i waga 15g jest z dość grubej miedzianej blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 5 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2015 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 5 Sierpień 2015 Share Napisano 5 Sierpień 2015 zamożniejszy jegomość to i bogatsza fajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 dzisiejszy spacer po wywiezionej ziemi z wykopów ok 50kg żelastwa i ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 to co widzć kilka butelek, dwa syfony, półmisek ołowiany kren i ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 kubek mosiężny lub z brązu raczej bardzo stary jest na id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmilas Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 malutkie naczynie z ceramiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.