Skocz do zawartości
  • 0

Wodnik CKM, nożyce?

Mruk

Pytanie

Napisano

Witam

Trafił mi się taki wodnik, myślałem że polski, lecz rączkę ma jak w niemieckich skrzynkach z pełnego pręta że się tak wyrażę a nie jak w polskich tłoczoną, oraz nożyce przypominające jakieś saperskie. Niestety na jednym jak i drugim nie widać jeszcze żadnych oznakowań, czy wodnik może być carski?

Pozdrawiam

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Trafił mi się taki wodnik, myślałem że polski, lecz rączkę ma jak w niemieckich skrzynkach z pełnego pręta że się tak wyrażę a nie jak w polskich tłoczoną, oraz nożyce przypominające jakieś saperskie. Niestety na jednym jak i drugim nie widać jeszcze żadnych oznakowań, czy wodnik może być carski?

Pozdrawiam

Napisano
Wodnik najpewniej niemiecki do mg08,08/15,żaden carski.
Nożyce saperskie- http://odkrywca.pl/nozyce,697371.html

Podsumowując - szukaj bić albo gdybaj.
Napisano
o kurna fajowo, dzięki za pomoc, a tak z ciekawości jak mógł wyglądać carski co by wiedzieć na przyszlość?:D
Napisano
oczyściłem wodnik, obejrzałem wszystkie strony i sygnatur żadnych nie znalazłem, w którym miejscu były zazwyczaj?

Pozdrawiam
Napisano

pod rączką niestety nic, do ID mam jeszcze opinacze wydają mi się pruskie, sygnatura B albo 13(raczej B) i GH w kwadracie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie