Skocz do zawartości
  • 0

żołnierz z 1 Pułku Artylerii Najcięższej

hubciu93

Pytanie

Napisano

Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji dwóch odznaczeń znajdujących się na mundurze tego człowieka.
Czy stopień wojskowy to szeregowy?
Żołnierz jak w temacie jest napisane należał do 1 Pułku Artylerii Najcięższej.
pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki wielkie za pomoc, sam to bym tego na pewno nie rozpoznał. Jedyne co poznałem to pułkową odznakę, ale reszta to była wielka nie wiadoma. Szkoda tylko, że nic więcej oprócz fotki się nie zachowało do naszych czasów.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz za pomoc.
Napisano
Przepraszam, że odgrzewam kotleta", ale czy są gdzieś dostępne dane na temat stanów osobowych poszczególnych pułków?
Jakieś listy z nazwiskami, tak żeby można było zidentyfikować do którego z dywizjonu dany człowiek został przydzielony w 1939. Ewentualnie proszę o podpowiedź gdzie szukać, jakie archiwa, PCK?
Napisano

Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji dwóch odznaczeń znajdujących się na mundurze tego człowieka.
Czy stopień wojskowy to szeregowy?
Żołnierz jak w temacie jest napisane należał do 1 Pułku Artylerii Najcięższej.
pozdrawiam

Napisano
Witam
Żołnierz widoczny na zdjęciu ma stopień szeregowego,na zdjęciu widnieją 3 odznaki,jedna z nich to odznaka POS, pozostałych dwóch nie jestem w stanie określić,gdyż to nie mój temat
Napisano
Po lewej stronie (nasza prawa) odznaka pułkowa, odznaka strzelecka po przeciwnej stronie wyżej.
Ta na dole to niestety jakaś kropka (mało wyraźna).
Jak okrągła, to może strzelec wyborowy" lub za celność"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie