lukarz Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam, znalazłem obrączkę. Po wykopaniu miała szarozielony nalot, coś jak patyna. Czyściłem ją w gotującym się occie z solą z folii aluminiowej. Został pomarańczowy nalot i wżery.Z czego jest ta obrączka?
lukarz Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam, znalazłem obrączkę. Po wykopaniu miała szarozielony nalot, coś jak patyna. Czyściłem ją w gotującym się occie z solą z folii aluminiowej. Został pomarańczowy nalot i wżery.Z czego jest ta obrączka?
uve1985 Napisano 5 Lipiec 2013 Napisano 5 Lipiec 2013 Ze złota to ona napewno niejest , pewnie mosiądz .
viator01 Napisano 5 Lipiec 2013 Napisano 5 Lipiec 2013 Na złoto nie ma co liczyć. Złoto przyzwoitej próby nie pokrywa się patyną i nie ma takich wżerów.
K.O.P. Napisano 5 Lipiec 2013 Napisano 5 Lipiec 2013 To co jest na tych zdjęciach kolorem nie przypomina złota ani mosiądzu
Pytanie
lukarz
Witam, znalazłem obrączkę. Po wykopaniu miała szarozielony nalot, coś jak patyna. Czyściłem ją w gotującym się occie z solą z folii aluminiowej. Został pomarańczowy nalot i wżery.
Z czego jest ta obrączka?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.