Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

Kuba115

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji resztek tej łuski. Kalibru nie mam jak zmierzyć, bo jest ucięta w połowie i pogięta. Średnica nad kryzą około 21,1 mm, średnica na kryzie 22,8 mm. Bicia są ledwo widoczne, coś jakby 3AB, lub jest to napis po rosyjsku czyli wtedy by to było ZAW.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozmieszczenie bić tak jak na zdjęciu. Średnice trzy razy sprawdzałem, są 22 mm jak w mordę strzelił. Te części dziesiętne to tak około. Wyszło w sąsiedztwie łusek pierwszowojennych jeśli to w czymś pomoże.

Napisano
Najbardziej z rosyjskich podchodzi to http://www.municion.org/20mm/20x99R.htm. Na pierwszy rzut oka pomyślałem o SzWAKU, ale średnica denka w Twojej łusce jest mniejsza i bicia mi nie pasują, ale czort wie, co u ruskich mogło się znaleźć.
Napisano
Wielkie dzięki za pomoc, ale to chyba nie będzie to. Moja łuska jest nieco mniejsza. Trochę źle zmierzyłem nad kryzą, jest tam 18mm, ale to i tak nic nie zmienia. Kryza jest zmierzona dobrze. Co to może być w takim razie?
Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji resztek tej łuski. Kalibru nie mam jak zmierzyć, bo jest ucięta w połowie i pogięta. Średnica nad kryzą około 21,1 mm, średnica na kryzie 22,8 mm. Bicia są ledwo widoczne, coś jakby 3AB, lub jest to napis po rosyjsku czyli wtedy by to było ZAW.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie