Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik

Astra

Pytanie

Napisano

Proszę o określenie do jakiej formacji przynależał właściciel tej połówki nieśmiertelnika. Jakoś nie udało mi się nic na ten temat znaleźć.

Pozdrawiam.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego Astra jeśli Ty nie szprechasz to polecam link :)
http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#de/pl/
pozdr.
Napisano
Ale kolega bystry, ale i tak dzięki oczywiście za wcześniejszą odpowiedź bo ta powyżej to dla mnie kpina.

Pozdrawiam
Napisano
Tam jest krótka historia jednostki i jej kolejne nazwy. To była część Luftwaffe (a w zasadzie 6 jednostek - w tym też w Berlinie, które od 1934 do 1935 roku były jej przykrywkami").
Jest też wersja angielska o krótkiej historii Ministerstwa Lotnictwa i podlegających jej jednostkach.
Na nieśmiertelniku u góry jest nazwa Luftamt Berlin, czyli Luftamt II, a poniżej numer służbowy żołnierza oraz grupa krwi.
Napisano
Czyli Luftamt II to jak numer jednostki tylko pełna nazwa tak, i do niej żołnierz o tym numerze był przypisany? a mógł służyć na jakimkolwiek lotnisku. Jeszcze jedno czy to rzadka znajdka czy populares. Sorry za pytania, ale nigdy mnie takie blaszki nie interesowały, a ta trafiła się jak ślepej kurze ziarno.

Dzięki i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie