Astra Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Napisano 15 Czerwiec 2013 Proszę o określenie do jakiej formacji przynależał właściciel tej połówki nieśmiertelnika. Jakoś nie udało mi się nic na ten temat znaleźć.Pozdrawiam.
viator01 Napisano 15 Czerwiec 2013 Napisano 15 Czerwiec 2013 Jaśniej się chyba nie da napisać :)Zobacz tutaj http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Luftkreiskommando/LK2-R.htm
Astra Napisano 15 Czerwiec 2013 Autor Napisano 15 Czerwiec 2013 Kolego viator01, dzięki, ale ja po niemiecku niefersztejen ni wząb. A tak po polsku?
mat Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Kolego Astra jeśli Ty nie szprechasz to polecam link :)http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#de/pl/pozdr.
Astra Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Ale kolega bystry, ale i tak dzięki oczywiście za wcześniejszą odpowiedź bo ta powyżej to dla mnie kpina. Pozdrawiam
viator01 Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Tam jest krótka historia jednostki i jej kolejne nazwy. To była część Luftwaffe (a w zasadzie 6 jednostek - w tym też w Berlinie, które od 1934 do 1935 roku były jej przykrywkami"). Jest też wersja angielska o krótkiej historii Ministerstwa Lotnictwa i podlegających jej jednostkach.Na nieśmiertelniku u góry jest nazwa Luftamt Berlin, czyli Luftamt II, a poniżej numer służbowy żołnierza oraz grupa krwi.
Astra Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Czyli Luftamt II to jak numer jednostki tylko pełna nazwa tak, i do niej żołnierz o tym numerze był przypisany? a mógł służyć na jakimkolwiek lotnisku. Jeszcze jedno czy to rzadka znajdka czy populares. Sorry za pytania, ale nigdy mnie takie blaszki nie interesowały, a ta trafiła się jak ślepej kurze ziarno. Dzięki i pozdrawiam.
Pytanie
Astra
Proszę o określenie do jakiej formacji przynależał właściciel tej połówki nieśmiertelnika. Jakoś nie udało mi się nic na ten temat znaleźć.
Pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.