Sobow99 Napisano 10 Czerwiec 2013 Autor Napisano 10 Czerwiec 2013 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym przedmiocie? Wiem tyle, że przedstawia logo znanej wytwórni filmowej. Dodam, że wykonany jest w całości z mosiądzu.
SPoskier Napisano 11 Czerwiec 2013 Napisano 11 Czerwiec 2013 jedno jest pewne że logo było używane od 1914 roku
Sobow99 Napisano 10 Czerwiec 2013 Autor Napisano 10 Czerwiec 2013 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym przedmiocie? Wiem tyle, że przedstawia logo znanej wytwórni filmowej. Dodam, że wykonany jest w całości z mosiądzu.
viator01 Napisano 10 Czerwiec 2013 Napisano 10 Czerwiec 2013 To wygląda na coś na kształt pieczątki - bo jest w negatywie. To było bodajże pierwsze logo z 1914 roku. Może stempel do oznaczania kopii filmowych?
Sobow99 Napisano 10 Czerwiec 2013 Autor Napisano 10 Czerwiec 2013 Idąc tym tokiem rozumowania można pokusić się o stwierdzenie, iż otwory są na uchwyt, więc może być to pieczęć.
Pytanie
Sobow99
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym przedmiocie? Wiem tyle, że przedstawia logo znanej wytwórni filmowej. Dodam, że wykonany jest w całości z mosiądzu.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.