bartekchorzemin10 Napisano 1 Czerwiec 2013 Autor Napisano 1 Czerwiec 2013 Prosiłbym o zidentyfikowanie co to jest za marka roweru i mniej więcej z jakiego okresu ten rower pochodzi.
bartekchorzemin10 Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Napisano 2 Czerwiec 2013 Numery seryjne zaczynają się od B ........
viator01 Napisano 2 Czerwiec 2013 Napisano 2 Czerwiec 2013 Te rowery wyglądały prawie identycznie. Ja się sugerowałem siodełkiem, które było na pewno stosowane w rowerach diamant.Może porównasz z tym http://www.starerowery.org/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=4&id=2711&Itemid=95Co do numerów seryjnych, to w produkcji powojennej diamanty nie miały oznaczeń literowych, tylko cyfrowe, nie wiem jak goplany.Warto byłoby poszukać przy mechanizmach cech producentów poszczególnych elementów. W powojennych diamantach części wytwarzała m.in. IFA
bartekchorzemin10 Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Napisano 2 Czerwiec 2013 Rączki od kierownicy maja napis Romet. Niektóre częsci ZZR. Czyli chyba ZZR Goplana,lata 50.
viator01 Napisano 2 Czerwiec 2013 Napisano 2 Czerwiec 2013 To pewnie Goplana. Jeszcze piasty kół są zwykle znakowane. Przy takich starych fantach trudno o jednolitość, bo przy remontach były dodawane różne dostępne elementy. Konstrukcja ramy była stosowana w latach 50-tych
bartekchorzemin10 Napisano 1 Czerwiec 2013 Autor Napisano 1 Czerwiec 2013 Prosiłbym o zidentyfikowanie co to jest za marka roweru i mniej więcej z jakiego okresu ten rower pochodzi.
viator01 Napisano 1 Czerwiec 2013 Napisano 1 Czerwiec 2013 Wygląda na damkę firmy DIAMANT z okresu wojennego lub nieco późniejszego - nie ma pełnego osprzętu więc trudno z takiego zdjęcia wyrokować
Pytanie
bartekchorzemin10
Prosiłbym o zidentyfikowanie co to jest za marka roweru i mniej więcej z jakiego okresu ten rower pochodzi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.