Skocz do zawartości
  • 0

zbiornik motocyklowy

SPPILOT

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wyprodukowano ich 3000 sztuk w rok , więc zapewne o wiele więcej się zachowało niż tylko te dwa o których wspomniałeś. NSU 501 TS w latach 1930-36 wyprodukowano 2738 sztuk a jednak są w miarę popularne i zapewne tak samo jest z tym modelem DKW .
Napisano
Zakończe problem baku :-P Bak jest od ....DKW LUXUS SPEZIAL 200 produkowanego w latach 1929-32 , wyprodukowano 10 000 sztuk , motocykl kosztował 585 RM (w roku 1932)
Napisano
poszukiwaniem i identyfikacja części motocyklowych zajmuję się już prawie 20 lat i może faktycznie moja córka ma racje mówiąc jak już tata nie wie co to jest to już chyba nikt"
Napisano
bardzo dziękuję za odpowiedz!

Ale SHL (1938-1970 )nigdy nie produkowała zbiorników z płaskim dnem!

Gdyby było to tak oczywiste nie prosił bym o pomoc.
Celowo w opisie użyłem motocykla SM 500 żeby pokazać ,ze sprawdziłem najbardziej nawet nieprawdopodobne pomysły
Dodam,ze szukam rozwiązania tej zagadki od kilku tygodni

A wystawienie jej na forum odkrywcy jest jedną z ostatnich desek ratunku.
Napisano
właśnie tym tropem poszedłem na początku moich poszukiwań stad SM 500 i podkowa 350
Było sporo motocykli w latach 30 które miały podobne zbiorniki.

ale w natłoku marek i modeli liczę na kogoś kto po prostu powie widziałem coś takiego"
Ale bardzo dziękuję!
Napisano
FN, Sarolea Zundapp Z , NSU , AJS , BSA, Triumph B200
Jest wiele podobnych baków ale ten o który pytam ma niespotykane mocowanie.
wszystkie podobne ale albo korek o innym wymiarze albo nie z tej strony.
A SM 500 ma płaskie dno, nie ma biegów przy zbiorniku ale oczywiście jestem realistą i pewnie okaże się ,ze to jakiś pospolity francuz"
Napisano
Bardzo dziękuję za trop!

Bardzo chętnie posypie sobie głowę popiołem ale najpierw proszę o podanie modelu.
Bo DKW wyprodukowało kilka" motocykli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie