Skocz do zawartości

jaka cewka do x-terra 705

lz29937

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Posiadam x-terra 705 ze standardową cewką DD 7,5 i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem drugiej cewki. Która waszym zdaniem jest bardziej przydatna. To znaczy: którą cewkę bardziej mozna zastapic cewką standardową a ktorej zastąpić się nieda? 3,5 czy 18,5
Napisano
no właśnie. chciał bym znajdować jak najwięcej fantów. drobne przedmioty i militarka tez mnie interesuje ale na dwie dodatkowe cewki mnie nie stać. co radzicie?
Napisano
Na kolorową drobnicę 18kHz
Na większe żelastwo 3kHz

Masz uniwersalną więc po co zmieniać.
A jak chcesz iść w którymś kierunku to musisz się zdecydować i kupić odpowiednią.
  • 2 weeks later...
Napisano
Hej.jak kupowałem 705-ke to z cewką dd 7,5 kh(jak się dłuzej chodzi to trochę ciąży)ale jest super i zdecydowałem się na koncentryk 7.5 khz. fajnie się z nią chodzi,mozna nieżle wymiatać w większej trawie lub krzakach.jest bardziej poręczna.ja noszę dwie,zawsze mogę zmienić na drugą
  • 2 weeks later...
Napisano
A co koledzy powiedzą o szukaniu militariów z cewka standardowa? Jakie sygnały ignorować zeby nie wyciągać setek łusek? Można ustawić tak wykrywacz? Czy jeśli założył bym cewkę 3,5 kh to wykrywacz nie zobaczy tej całej drobnice?
Napisano
no to jak szukacie na terenach gdzie szedł front? próbuję reagować na te większe przedmioty ale przy dużej ilości łusek jest to dość trudne. żeby był to jeszcze jeden stabilny sygnał na łuski to dał bym sobie rade ale sygnał zmienia się dość znacznie od 16 do nawet 30. co robicie w takich warunkach?
Napisano
można nosić cewkę 30 cm nad ziemia na przykład...Mozna nosić normalnie i w momencie natrafienia na sygnał unieść delikatnie..jak sygnał słabnie to znaczy ze drobnica...
Mozna na bezczelnego reagować tylko na OL....
Napisano
Xterka na żelastwo się nadaje nawet za bardzo,do tej pory chodziłem z whitesem eagle spectrum, zmieniłem na terese 50.Tyle żelastwa nie nakopałem whitesem przez rok co Tereską na trzech wypadach,faakt że gwoździ się nie znajduje ale większe zardzewiałe żelazo wali na kolor,jednak pod względem identyfikacji xtery zostają w tyle nawet za tak starym detektorem jak spectrum.
Napisano
No ale zeby reagować tylko na OL to fant musiał by leżeć kilka cm pod ziemia max. Bagnet tak na 15 cm juz bym zostawił. Unoszenie cewki wydaje się być rozsądniejsze. Jakieś inne sugestie ktoś ma?
Napisano
majstry ja posiadam cewkę 18,75 khz dd, ale myślę o zakupie następnej ponieważ ta 18stkę muszę dać do reklamacji. Macie jakieś pomysły co warto dokupić do tego sprzętu? jakieś Nele itp? czy po prostu jakiś standardzik? przyznam że na militarkę mam at pro. Więc sam nie wiem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie