kloki Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 :) Ekstra fancik. Mi by się coś takiego na graty przydało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 A wie ktoś jak w tej skrzynce były granaty pakowane? Czy w jakichś tekturowych pudełkach ,każda sztuka osobno ,czy luzem czy jeszcze inaczej? :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 O ta skrzyneczke chodzi?Pozdr. KLOKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Dokładnie o taką samą! Jak były pakowane te granaty?bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 No chyba na luz, jeden obok drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Możliwe ,myślałem że były zapakowane w jakieś tekturowe urki" i dopiero w skrzynkę.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Ja przyniosłem dziś dwa ładne syfony, ale nie wiem czy przed czy powojenne. Może wiecie czy Polska Norma weszła po czy była już przed wojną. Woda sodowa na tą pogode jest w sam raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Muslim - polska norma weszła już po wojnie ,pierwszą normą dla napojów była PN-61 :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Mało brakowało a miałbym oryg. austriacką kurtkę mundurową z I wojny chyba oficerska w stanie dobrym. O sprawie dowiedzialem sie od znajomego iż pewien chłop koło Przemyśla znalazł na strychu kurtkę na które są guziki z napisame 1809 Tyrol itp czyli austriacka !! niestety w kurtce chodził do prac polowych po czym ją spalił w piecu zostaly tylko guziki !!!Kurcze nie mógł spalić grnituru przecież miałby za to kilka extra gangów ech szkoda mówić co nie raz chłopy puszczaja z dymem.już raz tez widzialem jaze strychu wywalono pełno dokumentów duzo z pieczatkami ze swastyką i palono co co wiater porożucal trafiło w moje ręce ale większość poszło z dymem bezpowrotnie !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 No są i były takie przypadki - ja miałem mieć niemiecką płachtę eltbahn" w której na wsi znoszono z łąki siano. Niestety dowiedziałem się o niej za późno i została spalona... :(bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Bjar a na czym było PN 61? Czy wprowadzono Polsą Norme w latach 40. czy 50.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 Polską Normę wprowadzono gdzieś w 1954 roku. Mogę się pomylić o dwa-trzy lata.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.