Skocz do zawartości

Stare domy part two :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Ja przyniosłem dziś dwa ładne syfony, ale nie wiem czy przed czy powojenne. Może wiecie czy Polska Norma weszła po czy była już przed wojną.
Woda sodowa na tą pogode jest w sam raz :)

Mało brakowało a miałbym oryg. austriacką kurtkę mundurową z I wojny chyba oficerska w stanie dobrym. O sprawie dowiedzialem sie od znajomego iż pewien chłop koło Przemyśla znalazł na strychu kurtkę na które są guziki z napisame 1809 Tyrol itp czyli austriacka !! niestety w kurtce chodził do prac polowych po czym ją spalił w piecu zostaly tylko guziki !!!
Kurcze nie mógł spalić grnituru przecież miałby za to kilka extra gangów ech szkoda mówić co nie raz chłopy puszczaja z dymem.
już raz tez widzialem jaze strychu wywalono pełno dokumentów duzo z pieczatkami ze swastyką i palono co co wiater porożucal trafiło w moje ręce ale większość poszło z dymem bezpowrotnie !!!!

No są i były takie przypadki - ja miałem mieć niemiecką płachtę eltbahn" w której na wsi znoszono z łąki siano. Niestety dowiedziałem się o niej za późno i została spalona... :(

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie