Skocz do zawartości

Okolice Łomży 2013

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 386
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

i na zakończenie sezonu, a ja to nazywam złotym strzałem"...
Legiony Polskie- w listopadzie 1917r. z obozu w Szczypiornie, część Legionistów przewieziona została do więzienia w Łomży.
http://www.potempski.com/Rokwisz/szczypiorno.htm dla zainteresowanych.

Napisano
chcecie to wierzcie, chcecie to nie, ale oprócz paru sreberek, wszystko to zostało znalezione na dwóch sąsiednich polach, gdzie ich właściciele już na wstępie pocieszyli" mnie... panie, tylu już tu przeszło, że na pewno nic pan nie znajdziesz!"
a ja na jesieni jeszcze tam wrócę. i zaprosiłem już Grześka i Pawła do wspólnej przygody, a pól tam jeszcze w koło...!

pozdro!
cuma
Napisano
Trafienia wstęgi za Warszawę i znaczka za Szczypiorno pozazdrościć. Wstęga wyszła na polu? Pewnie była pogięta, ale fajnie, że w jednym kawałku.
Napisano
Pawełku, to z nudów.
planowałem wyskoczyć w plener, na nieużytek taki, gdzie trawa po pas, ale deszcz zaczął kropić, więc na Forum miło czas spędzam.
Gizeh, wstęga wyszła na polu, nieopodal ogrodzenia pewnego zakładu pracy, gdzie pracownicy przez płot puszki po piwie wyrzucają. oj, co ja się tam nakopałem!
zwinięta była w ulon", jakby na trzonku łopaty zawinięta.
Napisano
bogaci farmerzy w naszych stronach mieszkają...
w kieszeniach (dziurawych?)takie monetki na pole biorą.
Napisano

Przypadkiem udało mi się sfotografować oświadczyny Grześka, oraz jakże piękną grę na trąbce Cumy, ma chłopina talent, szkoda że nie słyszeliście...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie