Skocz do zawartości

White's xlt i tryb statyczny.

x-paweu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie mogę nigdzie znaleźć filmu ,jakiejś prezentacji czy testu w trybie statycznym przy użyciu tego wykrywacza.
Czy działa to np tak jak w Rutusie.Ustawiamy w menu pozycję --tryb statyczny-- i ....szukamy?Nie chodzi mi o mix mode....teraz.---White's xlt e-series---Dzięki za odpowiedzi.
Paweł.
Napisano
Po co Ci prezentacja? Jest i działa. Wszystko jest w instrukcji opisane.
XLT to dynamik i część statyczna jest dodatkiem. Nie ma pojedynczej funkcji przełączającej wszystkie możliwe tryby, bo jest ich trochę i decydują o tym różne ustawienia. W Proximie tak jest, bo to prościutki w możliwościach sprzęt.
W XLT statyk z identyfikacją óżnicową" jest dostępny tylko po naciśnięciu pinpointu.
Napisano
Nie mam go ale już jestem mądrzejszy:)W uk na ebayu chyba jeszcze jest za około 1700 zł (używany)i się trochę zastanawiam nad kupnem.Dzięki.
Napisano
A dziękuję.To jeszcze jeśli mogę spytać kogokolwiek o przykładowy i przybliżony w centymetrach jakiś głębszy wykop przy jego użyciu.Z zamierzeniem głębszego szukania i odpowiednich doń ustawień oczywiście.
Może np duża łuska,kawał blachy hmm 50x50.
  • 5 months later...
Napisano
Szukam ustawień dla XLT, a dokładniej dla jego pełnego trybu STATYCZNEGO (wyłączony SAT) w celu znalezienia sporej, głęboko znajdującej się rzeczy. Mój znajomy miał kiedyś pięknie ustawionego XLT'ka i głębokością odnajdywania podziemnych łączy rurowych bił wszystkich w firmie, tam gdzie miał dość wyraźny sygnał inne obecne przy pracy 'statyki' innych producentów miękły. Pamietam, że chodził wtedy na jakiś własnych ustawieniach. Może ktoś z szanownych kolegów poleci jakieś sprawdzone 'programy'na tego typu rzeczy w XLT?
Napisano
Nie da się wyłączyć" SAT w XLT. Można ustawić jego prędkość na zero. Do tego wyłączyć auto tracking gruntu i masz kanał all metall ustawiony maksymalnie statycznie jak się tylko da w XLT.
Pinpointa używaj tylko wtedy, kiedy sprzęt odjedzie" termicznie, grunt się zmieni, albo w razie innej absolutnej konieczności, bo wciśnięcie przycisku nastraja SAT ponownie i nie da się tego wyłączyć żadną opcją.
  • 2 weeks later...
Napisano
Znalazłem program DEEP SCAN na statyka dla XLT dedykowany na duże, głęboko umiejscowione pod ziemią żelastwo" - przepis zapożyczony z innego forum.

Program Deep Scan, to program stworzony do głębokich poszukiwań np. militariów. Jest to tryb statyczny All Metal z identyfikacją. Ten tryb używamy do wolnych poszukiwań tak jak mixerka, nie przemiatamy cewką tak jak dynamikiem, jednak po zasygnalizowaniu celu powinniśmy przemiatać nad nim kilka razy szybciej, by sprawdzić jak jest identyfikowany. Jak to działa?
Został wyłączony tor audio trybu dynamicznego. Jednak tor dynamiczny nadal działa, tylko jest on niemy, to z tego toru pochodzi identyfikacja na ekranie (jeśli oczywiście przedmiot nie jest za głęboko dla dynamika). Włączona jest Visual Disc. = ON, po to by od razu wiedzieć czy przedmiot jest poza zakresem dyskryminacji, czyli widzimy cyfry VDI, to przedmiot nie jest dyskryminowany".

PROGRAM DEEP SCAN
================================
BASIC ADJUSTMENTS
TARGET VOLUME= 60
AUDIO THRESHOLD= 0
TONE (AUDIO FREQ.)= 243
AUDIO DISC.= OFF
SILENT SEARCH= OFF
MIXED MODE= OFF
A.C. SENSITIVITY= 75
D.C. SENSITIVITY= 40
BACKLIGHT= 0
VIEWING ANGLE= 23
PRO OPTIONS
AUDIO
--------------------------------
RATCHET PINPOINT= ON
S.A.T. SPEED= 3
TONE I.D.= ON
V.C.O.= ON
ABSOLUTE VALUE= OFF
MODULATION= OFF
G.E.B./TRAC
AUTOTRAC= ON
TRAC VIEW= ON
TRAC SPEED= 7 - 15
TRAC OFFSET= +1
TRAC INHIBIT= ON
COARSE G.E.B.= AUTO
FINE G.E.B.= AUTO
DISCRIMINATION
DISC. EDIT
--------------------------------
ACCEPT= - 20 - + 95
REJECT= - 95 - -21
BLOCK EDIT=
LEARN ACCEPT= OFF
LEARN REJECT= OFF
RECOVERY SPEED= 15
BOTTLECAP REJECT= 1
DISPLAY
VISUAL DISC.= ON
ICONS= OFF
V.D.I.SENSITIVITI= 90
D.C. PHASE= ON
GRAPH AVERAGING= OFF
GRAPH ACCUMULATE= OFF
FADE RATE= 14
SIGNAL (TRANSMIT, RECEIVE)
TRANSMIT BOOST= ON
TRANSMIT FREQUENCY= 4
PREAMP GAIN= 7 - 12

Przy okazji wstawiam instrukcję traktującą o tym jakimi ustawieniami i w jaki sposób zwiększyć zasięg w XLT. Nie jest to gotowy program a jedynie wskazówka dla poznania i zrozumienia konkretnych opcji, które ustawić musicie już sobie sami: http://www.proscan.gliwice.pl/docs/ProScanXLTtips.pdf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie