Skocz do zawartości
  • 0

Krzyż jednoczęściowy na wkrętkę

dawidnfs

Pytanie

Napisano

Witam , proszę o identyfikację i ocenę oryginalności krzyża za zdjęcia . Trafił do mnie z zapewnieniem o jego oryginalnością ale mam spore wątpliwości ,wiem że rodzajów było bardzo dużo a nie jestem ekspertem .Dodam że to nie okazja za 50 zł .Więc tym bardziej mi zależy na sprawdzeniu tego przedmiotu.Nie przyciąga magnesu waży 30g.Mam inne zdjęcia dodam jak będę mógł.
Dziękuję za pomoc

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
bardzo wszystkim dziękuję z zainteresowanie i pomoc teraz mogę z czystym sumieniem oddać to coś właścicielowi wyjaśniając w czym rzecz .
Swoja drogą rzeczy sygnowane trzecia rzeszą wzbudzają moja ciekawość ale kopie i podróbki swastyki wzbudzają moje obrzydzenie i nie przekonuje mnie hasło rekonstrukcja .
Napisano

Inne ujęcia ,jeśli wedle podejrzeń to nie jest rzecz z epoki to czy ma jakąś wartość i czy można wskazać jakiś konkretny element który to od razu zdradza .Pytam bo znam osobę od której to mam i będzie zdziwiona taką opinią nie miała interesu żeby mnie naciągać i chciałbym móc to grzecznie wyjaśnić .Dziękuję

Napisano
Do moderatora .
Rano napisałem posta i nie wiem co w nim takiego złego napisałem że nie został wyedytowany. Przeczytałem zasady i raczej ich nie łamię. Sprawa jest dla mnie pilna a teraz już bardzo pilna.Czy to za to że użyłem w poprzednim poście zdrobnienia sygnaturka z rozpędu chciałem poprawić ale nie można moderować swoich postów.Czy też uznano brak zasadności kolejnego posta , to ciekawe bo czytałem że forum ma być bardziej merytoryczne więc odpowiedz lypa perfidna" wydała mi się ciut skromna choć pewnie prawdziwa.
Proszę o wyedytowanie porannego posta .
Napisano
Nic z tych rzeczy. Nie łamiesz zasad forum. Zobacz:

Uwaga dla nowych użytkowników. Wszystkie posty dodawane przez osoby mające mniej niż 20 postów muszą zostać najpierw zaakceptowane przez dowolnego moderatora i dopiero wtedy pojawią się na forum. "

http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091

dawidnfs (7 / 2)- dlatego Twoje posty nie są od razu widoczne. Masz 7 postów, kolejne są pokazane dopiero gdy moderator je uwidoczni". Niestety moderacja nie zawsze jest przy komputerze.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 20:39 10-04-2013
Napisano
Gdybym ja miał go kupić to przede wszystkim zwróciłbym uwagę na to, że krzyż jest z pierwszej wojny a szpanga z drugiej.To zakończyłoby mój dylemat, ale może jest to jakiś rarytas o którym nie mam pojęcia?
Napisano
Witam, rozumiem że to już cała odpowiedz na posta a milczenie innych to potwierdzenie ?
Traktuję to forum jako absolutny autorytet w tej sprawie i zamierzam nadal, bo lubię historię i zbieram różności .
Odznaczenie muszę oddać poważnej osobie i chce do tego podejść profesjonalnie, nie mogę powiedzieć pokazałem odznaczenie specjalistą i grubby napisał lypa perfidna".
Bardzo proszę o zrozumienie i rozwinięcie odpowiedzi .
Dziękuję
Napisano
Oczywiście łączenie krzyży z I wojny światowej i szpangi z II wojny światowej nie jest niczym niezwykłym, taka była praktyka. Natomiast prezentowany egzemplarz to całkowity odlew z nałożoną czarną farbą, która zachodzi na ramkę krzyża. Ramiona krzyża są różnych rozmiarów, poziome są szersze a pionowe węższe chyba, że to efekt zdjęcia. Zwykle szpangę dodawano do już istniejącego odznaczenia i wyraźnie widać wtedy łączenie na różne sposoby. Moim zdaniem to fals. Nakrętka to bardzo popularna obecnie kopia.
Napisano

Witam , proszę o identyfikację i ocenę oryginalności krzyża za zdjęcia . Trafił do mnie z zapewnieniem o jego oryginalnością ale mam spore wątpliwości ,wiem że rodzajów było bardzo dużo a nie jestem ekspertem .Dodam że to nie okazja za 50 zł .Więc tym bardziej mi zależy na sprawdzeniu tego przedmiotu.Nie przyciąga magnesu waży 30g.Mam inne zdjęcia dodam jak będę mógł.
Dziękuję za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie