Skocz do zawartości

DFX porady

krzychu330

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zakupiłem spectrum DFX czytałem że na standardowych ustawieniach jest on średni proszę o jakieś dobre ustawienia na monetki i militarkę . Jakieś rady co do tego sprzętu mile widziane .
Napisano
wpisz w google programy whites dfx i połaź po stronach, wklep najbardziej polecane i testuj. Wcale nie musisz znać instrukcji od a do z chociaż lepiej wiedzieć co i jak i dlaczego. Na początek wystarczy jak będziesz umiał wklepać program a na polu zmieniać czułość i preamp.

google i wpisz programy whites dfx preamp - drugi link
Napisano
Miałem dokładnie ten sam problem kiedy przesiadłem się z MXT na Eagle Spectrum.Bawiłem się gotowymi nastawami , które znalazłem w sieci ale też starałem się przeczytać wszystko , co mogło by przybliżyć mi wpływ poszczególnych nastaw na pracę detektora. Dziś dopiero drugi raz byłem z nim w terenie i już wiem , że gotowe programy nie są dla mnie.Owszem jeden , podkręcony na maxa mam zapisany w pamięci ale największą frajdę sprawia mi przerabianie fabrycznych. Przestawiam jedynie najważniejsze nastawy odpowiadające głównie za zasięg i cały czas eksperymentuję.Wcześniej z racji nastania zimy tej wiosny dużo bawiłem się ustawieniami w domu , by po wyjściu w teren szlag mnie nie trafił i zamiast szukać musiał bym rozgryzać gdzie co jest i po co.Tobie radzę to samo.Dużo czytaj(ze zrozumieniem) ,i kombinuj podkręcając fabryczne nastawy.Przed nami jeszcze daleka droga...
Napisano
W DFX nie ma programów, tylko ustawienia. Trzeba znać ich przeznaczenie i znaczenie. Bo w przeciwnym razie to jak posadzić małpę w kabinie koparki. Czytanie nie boli. Myślenie też, choć u niektórych może wywołać nadmierną potliwość :]
Napisano
Jestem za B. musisz wiedzieć co do czego.
Jak masz instrukcję sprzętu, to powinieneś wiedzieć wszystko, tylko nieraz trzeba czytać parę razy jedno i to samo, żeby zrozumieć.
Nie popieram gotowych ustawień, ty to ty i sam musisz wiedzieć co chcesz.
Napisano
Ja prawie po roku użytkowania Eagla spectrum doszedłem do swoich optymalnych ustawień i zrozumiałem co jest do czego.
Tak że gotowe programy to są dobre w pralce u Mamy.
Napisano
Z tą pralką to raczej kiepski przykład. Tam też masz do wyboru opcje wirowania , temperatury itp.Przy użytkowaniu wykrywacza należy chociaż trochę zaangażować również umysł. To wszystko , co znajduje się w sieci pod nazwą program" należy potraktować jako formę porady , drogę do zrozumienia sprzętu .Jestem pewny , że 99% użytkowników( ze mną włącznie)próbowało gotowych nastaw z sieci.Ważne by zrozumieć co wstukujemy.
Napisano
dino73 masz te optymalne ustawienia, możesz je podać? Na każdym polu są takie samy czy je zmieniasz a jeśli zmieniasz to które ustawienia i jak? Zamiast pisać enigmatycznie o swojej drodze poznania wykrywacza lepiej podziel się radą co i jak robić by kolega lepiej i szybciej poznał swój wykrywacz (XLT i DFX są bardzo podobne). P.S Wejdź na forum thesaurusa ,sprawdź jak tam wygląda pomoc początkującym użytkownikom i koniecznie podziel się swoimi nastawami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie