krzychu330 Napisano 30 Marzec 2013 Autor Napisano 30 Marzec 2013 Zakupiłem spectrum DFX czytałem że na standardowych ustawieniach jest on średni proszę o jakieś dobre ustawienia na monetki i militarkę . Jakieś rady co do tego sprzętu mile widziane .
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 Wyjdź od nastaw fabrycznych. Czytaj instrukcję DO SKUTKU. Musisz zrozumieć nastawy, bo sprzęt będziesz miał bezużyteczny.
palacz Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 wpisz w google programy whites dfx i połaź po stronach, wklep najbardziej polecane i testuj. Wcale nie musisz znać instrukcji od a do z chociaż lepiej wiedzieć co i jak i dlaczego. Na początek wystarczy jak będziesz umiał wklepać program a na polu zmieniać czułość i preamp. google i wpisz programy whites dfx preamp - drugi link
outsider Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 Miałem dokładnie ten sam problem kiedy przesiadłem się z MXT na Eagle Spectrum.Bawiłem się gotowymi nastawami , które znalazłem w sieci ale też starałem się przeczytać wszystko , co mogło by przybliżyć mi wpływ poszczególnych nastaw na pracę detektora. Dziś dopiero drugi raz byłem z nim w terenie i już wiem , że gotowe programy nie są dla mnie.Owszem jeden , podkręcony na maxa mam zapisany w pamięci ale największą frajdę sprawia mi przerabianie fabrycznych. Przestawiam jedynie najważniejsze nastawy odpowiadające głównie za zasięg i cały czas eksperymentuję.Wcześniej z racji nastania zimy tej wiosny dużo bawiłem się ustawieniami w domu , by po wyjściu w teren szlag mnie nie trafił i zamiast szukać musiał bym rozgryzać gdzie co jest i po co.Tobie radzę to samo.Dużo czytaj(ze zrozumieniem) ,i kombinuj podkręcając fabryczne nastawy.Przed nami jeszcze daleka droga...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 W DFX nie ma programów, tylko ustawienia. Trzeba znać ich przeznaczenie i znaczenie. Bo w przeciwnym razie to jak posadzić małpę w kabinie koparki. Czytanie nie boli. Myślenie też, choć u niektórych może wywołać nadmierną potliwość :]
palacz Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 może i daleka droga, byleby tylko ktoś pod Wami dołków nie kopał ;) Powodzenia w ustawianiu i poszukiwaniach
E TRAC Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 Jestem za B. musisz wiedzieć co do czego.Jak masz instrukcję sprzętu, to powinieneś wiedzieć wszystko, tylko nieraz trzeba czytać parę razy jedno i to samo, żeby zrozumieć.Nie popieram gotowych ustawień, ty to ty i sam musisz wiedzieć co chcesz.
dino73 Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 Ja prawie po roku użytkowania Eagla spectrum doszedłem do swoich optymalnych ustawień i zrozumiałem co jest do czego.Tak że gotowe programy to są dobre w pralce u Mamy.
outsider Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 Z tą pralką to raczej kiepski przykład. Tam też masz do wyboru opcje wirowania , temperatury itp.Przy użytkowaniu wykrywacza należy chociaż trochę zaangażować również umysł. To wszystko , co znajduje się w sieci pod nazwą program" należy potraktować jako formę porady , drogę do zrozumienia sprzętu .Jestem pewny , że 99% użytkowników( ze mną włącznie)próbowało gotowych nastaw z sieci.Ważne by zrozumieć co wstukujemy.
palacz Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 dino73 masz te optymalne ustawienia, możesz je podać? Na każdym polu są takie samy czy je zmieniasz a jeśli zmieniasz to które ustawienia i jak? Zamiast pisać enigmatycznie o swojej drodze poznania wykrywacza lepiej podziel się radą co i jak robić by kolega lepiej i szybciej poznał swój wykrywacz (XLT i DFX są bardzo podobne). P.S Wejdź na forum thesaurusa ,sprawdź jak tam wygląda pomoc początkującym użytkownikom i koniecznie podziel się swoimi nastawami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.