bassista Napisano 29 Marzec 2013 Autor Napisano 29 Marzec 2013 Koledzy, sygnet znaleziony z dokumentami, zdjęciami i nieśmiertelnikiem w starym domu. Proszę o informację czy jest to zwykły kantynowy czy jednak coś innego.
krystiano Napisano 29 Marzec 2013 Napisano 29 Marzec 2013 Nie wiem jakie jest pochodzenie tego sygnetu ale takie
krystiano Napisano 29 Marzec 2013 Napisano 29 Marzec 2013 Sory pośpieszyłem się.Takie sygnety koledzy metalowcy nosili :-]sam miałem taki srebrny ale czy ten ma wartość historyczną to nie mam pojęcia.
bassista Napisano 29 Marzec 2013 Autor Napisano 29 Marzec 2013 Ten na pewno oryginał, znaleziony podczas remontu chaty, zawinięty w szmaty. Wśród tego były też zdjęcia, banknoty, soldbuch luftwaffe, sporo innych rzeczy. Dom nie był tak mocno remontowany od wojny. Na dniach wrzucę do identyfikacji zdjęcia i dokumenty, bo nie mam możliwości skanowania teraz
bjar_1 Napisano 29 Marzec 2013 Napisano 29 Marzec 2013 Kantynówka, było wiele różnych wzorów z czachą.
Pytanie
bassista
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.