srg.steiner Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Czy ktoś z was kojarzy taki Polski film wojenny(?),tytułu nie pamiętam, ale pamiętam z niego 2 lub 3 takie sceny: 1- teren górzysty,zalesiony,powalone drzewa i partyzanci którzy poszukują lub odnaleźli zrzutowe pojemniki,chowają się w tzw krzaczorach" przed przeczesującymi teren Niemcami2- spory oddział partyzancki umykający niemieckiej obławie,kryjący się w ruinach zamku,i odejście oddziału z tegoż zamku w którym pozostaje oficer(?) z ckm-em osłaniający odwrót (ginie)Męczy mnie to od dłuższego czasu,co to był za film?? i nie były to wilcze echa" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szturman88 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Witam może chodzi o Dzień oczyszczenia" 1969r reżyser Passendorfer.W rolach głównych Anna Ciepielewska,Józef Duriasz.Można go dostać w serii Polski Film Wojenny 12 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
R51 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Z pewnościa to Dzień Oczyszczenia do zobaczenia w serwisie Iptak. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=a4God5XLo20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srg.steiner Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 dzięki koledzy! widziałem go baaaardzo dawno,i chętnie sobie przypomnę to dzieło :)pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
srg.steiner Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 ho,ho! i fajną broń mają w tym filmie,szturma"i thompsona widziałem, no,no i Niemcy" w filmie po niemiecku szprechają" nie to co teraz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Kiedyś było to normą w filmach że szprechali :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.