srg.steiner Napisano 27 Marzec 2013 Autor Napisano 27 Marzec 2013 Czy ktoś z was kojarzy taki Polski film wojenny(?),tytułu nie pamiętam, ale pamiętam z niego 2 lub 3 takie sceny: 1- teren górzysty,zalesiony,powalone drzewa i partyzanci którzy poszukują lub odnaleźli zrzutowe pojemniki,chowają się w tzw krzaczorach" przed przeczesującymi teren Niemcami2- spory oddział partyzancki umykający niemieckiej obławie,kryjący się w ruinach zamku,i odejście oddziału z tegoż zamku w którym pozostaje oficer(?) z ckm-em osłaniający odwrót (ginie)Męczy mnie to od dłuższego czasu,co to był za film?? i nie były to wilcze echa" :)
Szturman88 Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 Witam może chodzi o Dzień oczyszczenia" 1969r reżyser Passendorfer.W rolach głównych Anna Ciepielewska,Józef Duriasz.Można go dostać w serii Polski Film Wojenny 12 zł
R51 Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 Z pewnościa to Dzień Oczyszczenia do zobaczenia w serwisie Iptak. Pozdrawiam
srg.steiner Napisano 28 Marzec 2013 Autor Napisano 28 Marzec 2013 dzięki koledzy! widziałem go baaaardzo dawno,i chętnie sobie przypomnę to dzieło :)pozdrawiam!
srg.steiner Napisano 28 Marzec 2013 Autor Napisano 28 Marzec 2013 ho,ho! i fajną broń mają w tym filmie,szturma"i thompsona widziałem, no,no i Niemcy" w filmie po niemiecku szprechają" nie to co teraz...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.