wojak59 Napisano 27 Marzec 2013 Autor Napisano 27 Marzec 2013 Rzecz znaleziona razem ze starym płaszczem wojskowym. Po szukaniu w internecie wiem że są to relikty mody męskiej. Czy jakaś armia tego używała, czy to raczej dodatek cywilny ?
Jabol1944 Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Spotkałem się już z aukcjami ze to pruskie lub wrześniowe. Ale jak podejrzewa prawdy w tych przypuszczeniach niewiele :)Ja z kolei dostałem odpowiedź ze to damskie. link:http://odkrywca.pl/opinacze-owijacze,692481.htmlPozdrawiam
wojak59 Napisano 27 Marzec 2013 Autor Napisano 27 Marzec 2013 Rzecz znaleziona razem ze starym płaszczem wojskowym. Po szukaniu w internecie wiem że są to relikty mody męskiej. Czy jakaś armia tego używała, czy to raczej dodatek cywilny ?
marg33 Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 Kolor wskazywałby na na NVA czyli armię NRD.Ale pewności nie mam.
Pytanie
wojak59
Rzecz znaleziona razem ze starym płaszczem wojskowym. Po szukaniu w internecie wiem że są to relikty mody męskiej. Czy jakaś armia tego używała, czy to raczej dodatek cywilny ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.