b3ret Napisano 26 Marzec 2013 Autor Napisano 26 Marzec 2013 Czesc wszystkim, jako, że na podwórku śnieg odslonił skrawek ziemi, postanowiłem wytestowac mój nowy i zarazem pierwszy wykrywacz(Delta 4000, cewka standardowa). Juz po kilku minutach po wykopaniu tubki po masci i kawalka żelaza, wykopalem pierwszaa monetke(10zl, 1975). Wiem, ze to nic powaznego jednak radosci doswiadczylem :-) Dodam, ze szukalem na all metal i wykrywacz ładnie pokazywal co wynalazl, sygnal na tubke pokazywal- alu, sygnal na kawalek zelaza- iron, natomiast sygnal na moentke- 5c. Tak wiec jest ok. Pozdrawiam.
soldau Napisano 26 Marzec 2013 Napisano 26 Marzec 2013 Witamy świeżego poszukiwacza ,grzebanie w ziemi wciąga jak i inne nałogi ale ten oczywiście pozytywnie :) Pozdrawiam i życzę płytkich dołków.
eksplorator1995 Napisano 26 Marzec 2013 Napisano 26 Marzec 2013 Moim pierwszym znaleziskiem za pomocą kanarka ( garrett ace 250) była monetka 5 pfennig z 1924 roku, oraz guzik artylerzysty austro-węgierski :). Życzę zapału, chęci oraz najlepszych fantów jakich sobie życzysz w tym roku. Zachowuj się grzecznie w terenie i zakopuj dołki!Pozdrawiam!
b3ret Napisano 26 Marzec 2013 Autor Napisano 26 Marzec 2013 Wielkie dzięki! Akurat z kulturą nie mam problemów i nienawidze zasmiecania srodowiska, bleee. Dołków po sobie nie zostawie, darz dół! ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.