Skocz do zawartości

C SCOPE CS4MXi CS

Mietka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Zamierzam zakupić C SCOPE CS4MXi CS. Czy może ktoś z tym się zetkną. Jeśli tak to jakie są osiągi na tym sprzęcie, bo wiadomo, że testy testami a w lesie bywa różnie.
Pozdrawiam.
Napisano
6MX to najwyższy model od C.Scope, czwórka nie może być od niego lepsza, może być porównywalna jeśli chodzi o zasięgi (ta sama częstotliwość pracy, taka sama cewka). A o 6MX było już coś na forum, poszukaj może to pomoże. Sam nabyłem 6MX, ale nie miałem okazji potestować w polu. Mam też 3MX, w air testach na tych samych monetkach, szóstka jest lepsza o ok. 3-5cm, zależnie od wielkości monety. No ale ma większą cewkę innego typu. Generalnie 3MX (nowsza wersja), 4MX i 6MX mają dobre opinie.
Napisano
Ja będę sprzęt ściągał z Włoch i wydaje mi się że cena jest bardzo atrakcyjna. Nie bardzo rozumiem dlaczego u nas nie ma tych wykrywaczy a modele które można kupić są dwa razy droższe niż w innych krajach. W sumie te słabsze modele maja bardzo dobre opinie.
Napisano
Dlaczego uważasz że nie ma? Są, trzeba długo czekać i cena jest zaporowa :) Ale teoretycznie są. Kup 6, bo potem napiszesz na forum, że Ci coś brakuje, a tak to będziesz spał spokojnie.
Napisano
W sumie to nie jest taki zły pomysł tylko że już mam dwie sztuki i żona marudzi, jak będzie 8 to z domu wylecę :)
Napisano
Miałem CS6MXi i powiem szczerze że pierwsze wrażenie zrobił dobre ponieważ 1-go dnia znalazłem kilka szelągów krzyżackich:)

Niestety poznając go lepiej dostrzegłem spore wady jak dla mnie tj stabilność nie mówiąc już o zaroszonym terenie masakra". Zasięg w gruncie mały wyważenie takie sobie szybko się go pozbyłem.

Także kupiłem z Włoch.

Szczerze na YT to fajnie wygląda lecz w praktyce odradzam zakup.
Napisano
Pawcion myślałem o kupnie tego sprzętu (6MXI), jednak po przeczytaniu twoich wpisów zrezygnowałem. Jakoś umiesz wszystko powiedzieć jak trzeba bez zbędnego auko-paplania".

Na razie zostałem przy Sovie tylko dokupiłem mniejszą sondę. Jak tylko śniegi zejdą (może w sierpniu) to ją wypróbuję.

Pozdro
Napisano
Miło mi że mogłem pomóc:)

Miałem też cewkę 8 w GT super sprawa na zaśmiecony teren choć na pewno nie tak dobra "ponoć bo nie posiadałem, wiem ze słyszenia jak 5".

pozderki.
Napisano
Pawcion piszesz, że przy zaroszonym terenie było ciężko ?. Na YT pokazują jak biegają z tym w wodzie i oczywiście coś tam znajdują.A miałeś może do czynienia z jakimś innym modelem tej firmy, coś co byś mógł polecić ?.
Napisano
W wodzie a po mokrej trawie to inna bajka :)

Lubie łazić na granicy stabilności tj na max czułości nigdy mi nie przeszkadza kilka popiadrywań i falsów co chwilę nie zależnie od sprzętu.

Niestety w CS6 nie szło wytrzymać ciągłych pisków trzeba było mocno zjechać z czułości co czyniło ze sprzętu słabą broń na średniowiecze:)

Niestety nie miałem w ręku innych modeli CS.

pozderki.
Napisano
W 6 czułość ustawia się na ok. połowę. Gdzie się ustawia w danym typie, to tylko sprawa uznania producenta wykrywacza. Nie należy ustawiania kopiować z innych wykrywaczy. Ustawia się doświadczalnie. A na pewno nie wyciąga się wniosków dotyczących stabilności na podstawie błędnego, mechanicznego" kopiowania ustawień z innego wykrywacza.
Napisano
Armandzie instrukcję obsługi czytałem Nie ucz dziadka dzieci robić" .

Nie jestem w stanie zaakceptować tak dużego spadku czułości względem stabilności i dla stabilności!

Wianki zaczynały się czasem już od 6 a ja chodziłem często na 8-9 i miałem problemy z obczajeniem wszystkich sygnałów.

Na polu obsianym średniowieczem każdy wykrywacz szaleje i ma problemy z id stali obok kolorku koksu itp, a tu jeszcze dochodziły falsy od trawy. W słuchawkach nie było możliwości chodzić w takich warunkach dodam że w zaśmieconym terenie chodziłem z czułością od 5 do max 8.
Napisano
Pawcion123 czy potrafisz określić datę produkcji egzemplarza CS6MXI ,który posiadałeś? Pytam gdyż faktycznie ten model z początków produkcji posiadał defekt wzbudzania się przy wysokiej czułości co zostało wyeliminowane w późniejszych modelach.
Napisano
Jestem ciekawy czy możesz porównać ten sprzęt do któregoś z modeli whites bo dotąd tylko tej marki używałem.
Napisano
Młynek nie powiem ci, możliwe że masz rację,ze może Włoski sprzedawca miał stary egzemplarz.

No ale tego nie wiemy i nie będę już się wypowiadał na ten temat aby nie wprowadzić kogoś w błąd.

Trzeba by było zrobić sondaż z wieloma posiadaczami CS6 których w Polsce za dużo nie ma :) może by wyszło szydło z worka jak to naprawdę jest.

Nie mam porównania z whites'em, więc nie powiem.
Napisano
Mietka - uzywalem C.Scopa 4ZX, 1220XDP i 1220R (jeszcze go mam). 4ZX - stary model, ale jest bardzo głeboki, posiada tryb statyczny i dynamiczny(w chwili obecnej male szanse zeby go dorwac). 1220XDP i 1220R maja tryby statyczne, posiadaja bardzo dobre rozroznianie glosowe", ale dobre sa glownie na kolorowa drobnice, chociaz militarka nie pogardza. Kazdy z tych C.S wzbudzał sie po deszczu na trawie. Jakis czas temu kupilem W5900 z multitone i od tamtej pory C.S.1220R lezy w szafie.... Chodząc z nim po lesie zawsze mialem iedosyt" jeśli chodzi o zasieg....

pozdrawiam
Napisano
Wielkie dzięki za podpowiedzi. Chyba będę uczył się na własnych błędach i mimo średnich opinii na temat wykrywki raczej ją kupie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie