KlemenS Posted March 14, 2013 Author Share Posted March 14, 2013 Witam. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to dawne, zwierzece dzwonki :) szczegolnie ten wiekszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KlemenS Posted March 14, 2013 Author Share Posted March 14, 2013 Witam. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to dawne, zwierzece dzwonki :) szczegolnie ten wiekszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KlemenS Posted March 14, 2013 Author Share Posted March 14, 2013 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
remington Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 To większe bardzo pasuje do górnej części zawieszenia żyrandola. moe być XVII-XVIIIw, jak nie starsze. konstrukcja wyglądała tak, że na żelazny pałąk nałozone były poszczególne tuleje ozdobne, a na samą górę nakładano ów element i poprzez prostokątny otwór (identycny był na końcu żelaznego pałąka) przekładano klin-przetyczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
KlemenS
Witam. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to dawne, zwierzece dzwonki :) szczegolnie ten wiekszy.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.