Skocz do zawartości

Ciekawy miedziany przedmiot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Kolegów. Proszę o pomoc w identyfikacji tego znaleziska. Długość ok 7 cm. Nie mam pomysłu co to może być, na klucz raczej nie wygląda. Znaleziony w kontekście wojen śląskich, ale chyba jest znacznie późniejszy...

Napisano
zamiast Ciekawy miedziany przedmiot" następnym razem postaraj się precyzyjniej zatytułować wątek.

podobne coś widziałem i wydaje mi się, że może to być klucz - pewności na 100 % nie mam.
Napisano
Dzięki Panowie, Panie Tyfus, na pewno bardziej się postaram następnym razem i nie pójdę na łatwiznę w tytułowaniu wątków :-)
Napisano
idac za linkiem kopijnika masz 1067 rekordow do przejrzenia. miedziane klucze byly juz w średniowieczu
http://finds.org.uk/database/images/index/objecttype/KEY+%28LOCKING%29/page/1
Napisano
Z chęcią przekażę ten klucz do muzeum, proszę o kontakt, ale warunek taki że nie ma z tym za dużo ceregieli/papierów, bo zwyczajnie nie mam na to czasu...
Napisano
muzea powinny stworzyć okna życia" :)
wiele można poczytać o takich co chcieli dobrze a skończyli źle. a i ceregieli z tym jest troche. były chyba wątki na forum o tym.
Napisano
No właśnie, dlatego będzie lepiej chyba jak zostanie u mnie na biurku, może jeszcze jakiś sezam otworzy :-) Dzięki wszystkim za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie