Skocz do zawartości
  • 0

czesc MG 81 ?

a77773

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wraz z tymi niby zamkami znaleziono takie czesci, oraz skurzany futeral z przymocowanym prostokatnym drewienkiem w ktorym wsadzona byla strzykawka widoczna na zdjeciu

Napisano

panowie i panie rozszyfrowalem zagadke tajemniczego zamka :) na zdjeciu wspomniany wczesniej skurzany futeral (tu jeszcze przed konserwacja) wraz z drewienkiem na strzykawke smarowniczke.
przez przypadek dokopalem sie do pewnej niemieckiej instrukcji i gdy poskladamy wszystko razem powstanie: [kolejne fotki]

Napisano
Na ostatnim zdjęciu są części przybornika do mg 15 :
http://www.ima-usa.com/nation/german-militaria/german-machine-guns/mg-15/german-mg-15-spare-tool-wallet-wwii-brown.html
Napisano
... amek od MG 81 nie jest kompletny natomiast ten drugi zawiera prawie wszystko."
MWalacik co według ciebie brakuje w tym zamku od 81?? i dlaczego drugi jest Prawie kompletny??

ps chwilowo nie odbiore poczty bo mam wpisany niekatualny adres a nie wiem jak go zmienic :)
Napisano
Nie trudno zauważyć,że zamek po wybrakowaniu za cholerę by tego po lewej nie przypominał.Jest to coś z oprzyrządowania.Do czego konkretnie nie wiem,być może do czyszczenia komory.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie